Domžale. Domžalski proračun naj bi v naslednjem letu znašal 30,5 milijona evrov. Proračun za leto 2014 bo po besedah župana Tonija Dragarja zaradi upada prihodkov manjši. »V proračuna, ki smo ju pripravljali skoraj pol leta, zaradi številnih nejasnosti še niso vključene najpomembnejše razvojne naložbe,« je pojasnil župan.

Za dobrih 17 milijonov evrov vredno posodobitev čistilne naprave Domžale-Kamnik bi morala osem milijonov primakniti EU, dva milijona evrov država, preostalo pa šest občin. »Če državnih in evropskih evrov ne bo, bomo morali v Domžalah zagotoviti kar 2,5 milijona evrov, za kar se bomo seveda morali zadolžiti,« je povedal Dragar.

Drugo veliko naložbo Center Domžale že desetletja drži v šahu trgovski center Tuš, ki znova obljublja, da bo naslednje leto v naložbo vendarle zagrizel. »Občina je svoje naredila, svoj del naložbe pa bomo izpeljali po etapah,« je jasen župan. Urediti nameravajo pešpot od Ljubljanske ceste do Univerzala in podzemne garaže.

Z izgradnjo vrtca Ihan v marcu 2013 in vrtca Palček na Viru v septembru 2013 ter vrtca v Krtini v letu 2014 naj bi v občini z doslej kroničnim pomanjkanjem mest v vrtcih, uspelo ukrotili tudi to prostorsko stisko. Kot je povedala podžupanja Andreja Pogačnik Jarc, je že to jesen odklonilo sprejem v vrtec kar 47 staršev, ki so, kot kaže, seznam čakajočih daljšali le zaradi nadomestila. av