* Športna dvorana Mozirje, gledalcev 1000, sodnika: Skudnik (Mežica), Perčič (Kamnik).

* ACH Volley: Flajs 19, Lewis, Šket 18, Sidibe, Klobučar, Petrović 2, Jablonsky 4, Ropret 3, Fabjan, Rašić 8, Moreno, Vidič 4.

* Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 6, Lazar, J. Kovačič, A. Kovačič 4, Pirih, Paliska 14, Mijatović 5, Bregant 16, Jereb 2, Krivec, Čabarkapa 3.

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svojo prevlado na slovenskih igriščih, saj so v Mozirju osvojili že svoj osmi pokal in sedmi zapored. Z igro Proti Salonitu, s katerim so bili pred tekmo izenačeni v številu naslovov, sicer niso navdušili, povsem jasno je, da so po uspehu v ligi prvakov, nekoliko padli v formi, kar je strokovno vodstvo tudi načrtovalo, a so vseeno znali unovčiti izkušenost. Predvsem to velja za končnice, ki so praktično odločale vse tri nize. Da ACH Volleyju ni bilo lahko, imajo seveda veliko zaslug tudi Kanalci, ki so igrali pogumno, niso se predali že pred tekmo kot v polfinalu Maribor, tudi pametno, a po izkušnjah in konec koncev tudi po kakovosti vendarle zaostajajo za prvaki. Vsekakor pa si tudi oni zaslužijo pohvale.

Trener Ljubljančanov Luka Slabe je tokrat v uvodno postavo uvrstil srbski blokerski par Milan Rašić/Borislav Petrović (slednji se je v drugem nizu poškodoval), na mestu sprejemalca pa Andreju Flajsu dodal Jasona Jablonskega. Začetna postava, ki ji je ton dajal Gregor Ropret in ki je najbrž trenutno tudi udarna, je pokazala, da mladi ljubljanski strateg noče ničesar prepustiti naključju. A njegova ekipa je potrebovala nekaj časa, da je ujela pravi ritem. Na začetku je naredila ogromno neizsiljenih napak, pri vodstvu 13:8 je sicer kazalo, da so uravnali svoje roke, toda nato so nadaljevali z nepotrebnimi napakami (prednjačil je Jablonsky), tako da so se Kanalci približali le na točko zaostanka (14:15), nekaj trenutkov pozneje tudi izenačili na 20:20, z blokom Janka Breganta pa povedli s 23:22. Prišli so tudi do zaključne žoge, da je niso spremenili v vodstvo pa je kriv predvsem Alen Šket, ki je najprej izenačil, nato pa z dobri servisom svoji ekipi priigral zaključno žogo. Njegovo delo je po izidu 25:25 z dvema zaporednima točkama (druga je bila as) dokončal Flajs.

Polna mozirska dvorana, ki je bila v večini obarvana v oranžno, je pričakovala, da bodo Slabetovi izbranci vendarle zaigrali boljše, toda to se ni zgodilo. Salonit je v drugem nizu nekajkrat vodil tudi za tri točke, na 18. točki sta bili ekipi izenačeni, tako da se je spet odločalo v končnici. V njo so Ljubljančani z nekaj sreče vstopili z vodstvom 20:18, nato vodili z 21:18, prednost pa so predvsem po zaslugi Flajsa tudi obdržali.

Salonit je še vedno upal, da lahko tako kot proti Calcitu Volleyballu v polfinalu naredi preobrat. Na začetku tretjega niza mu je spet dobro kazalo, toda prednosti tudi tokrat ni znal zadržati. ACH Volley, ki je zadnji poraz na domačih doživel ravno proti Salonitu, in sicer 13. marca leta 2010 v tekmi srednjeevropske lige, je počasi lomil odpor, zlomil pa spet šele v končnici, ko je Flajs s pomočjo tekmecev izkoristil drugo zaključno žogo.