Kot prvi Slovenec se je na progo s startno številko 4 podal Tržičan Rok Perko, ki je z drugim mestom navdušil na smuku v Val Gardeni. Tokrat ni bil v ospredju. Za takrat vodilnim Francozom Davidom Poissonom je ob prihodu v cilj zaostal 2,21 sekunde, nato pa je le še izgubljal in smuk končal na 36. mestu (+3,36).

Nato se je s startno številko 6 na progo pognal Šporn, ki pa je padel na zadnji strmini in ostal brez uvrstitve, a brez posledic zaradi padca. Povratnik po poškodbi Andrej Jerman, ki je v Bormiu zmagal leta 2009, je s startno številko 31 za zmagovalcema zaostal skoraj dve sekundi in v cilj prišel kot 20. Do konca tekme sta ga prehitela še Francoz Roger Brice in Finec Andreas Romar. Četrti Slovenec Boštjan Kline se je pognal s startno številko 49 in se s 30. mestom kot zadnji vpisal med dobitnike točk v Bormiu.

V posebni smukaški razvrstitvi tudi po Bormiu vodi Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je na prvem mestu tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Brutalni smuk na trdi in poledeneli progi Stelvio, ki velja za eno najbolj zahtevnih v svetovnem pokalu, je bil tudi eden najbolj izenačenih. Zmago sta si razdelila Paris in Reichelt, ki sta progo prevozila s časom 1:58,62. Norvežan Svindal je za prvima zaostal pičlo stotinko ter osvojil tretje mesto. Avstrijca Klausa Krölla pa je od stopničk ločila le stotinka, saj je za zmagovalcema zaostal komaj dve stotinki.

Naslednja smuka, zadnja pred februarskim svetovnim prvenstvom v Schladmingu, bosta januarja v Wengnu in Kitzbühlu.