»Potem ko sem prišla v cilj, sem najprej vprašala, ali imam že 1000 točk. Moja želja je bila namreč, da jih osvojim še v letu 2012,« je dejala Tina Maze. Ko so ji povedali, da ji še ni uspelo, ni bila prav nič razočarana. Nasprotno. Imela je nasmešek do ušes, ko je dejala: »Tudi jaz ne dvomim, da mi bo uspelo že na jutrišnjem (današnjem, op.p.) slalomu.«

Včeraj je Črnjanka potrdila, da je krajši premor med tekmami dobro izkoristila. Z nekaj nove energije je brez večjih težav znova stopila na zmagovalni oder, čeprav z nastopom na prvi progi ni bila najbolj zadovoljna. »Na prvi progi v zgornjem delu nisem smučala najbolje, nisem razvila hitrosti, zato sem tam izgubila precej časa. Ampak pomembno je, da sem se borila in napadala v drugi vožnji, čeprav tudi ta ni bila perfektna. Rezultata sem zelo vesela,« je dejala, preden se je odpravila proti navijačem, ki so, obarvani v vijolično, slavili deseto uvrstitev na zmagovalni oder v tej sezoni.

Na Semmering sta prišla dva avtobusa z ogromno fotografijo Tine Maze. Oče, mama, sestra, prijatelji… so navijali in se veselili novega uspeha na prizorišču, kjer je pred dvema letoma Mazejeva ostala brez serviserja Dušana Kapša, ki je tedaj na Semmeringu za vedno odbrzel iz ekipe. »Tina je trenutno prva smučarka sveta. Kdor je odsoten, je vedno kriv,« se je na dogodek, ki je takrat pretresel ekipo, spomnil Andrea Massi. Ta budno spremlja formo svoje varovanke. Odstopanja od zmagoslavne linije v tej sezoni še ni opazil, čeprav to pričakuje in ima pripravljene ustrezne ukrepe. V vsakem primeru pa bo ostal pri visokih zahtevah na vseh področjih, kakršne je imel doslej. »Špela Pretnar me je pred kratkim nekaj naučila. Dejala je, da so bili včasih slovenski smučarji prehitro zadovoljni s svojimi dosežki. Jaz bom zadovoljen marca. Najlažje bi bilo reči, kako je dobro, če smo deseti,« je o govoril o svojem ambicioznem načinu razmišljanja in mimogrede še priznal superiornost prepričljivi zmagovalki Anni Fenninger (tretja je bila Tessa Worley), ki ji je šlo odlično že na skupnih treningih v Reiteralmu.

Tina Maze je v tej sezoni tako suverena, da so jo že začeli spraševati, ali ji kdo (z izjemo čudeža) še lahko iz rok izpuli veliki kristalni globus, medtem ko je prednost v veleslalomu že tako velika, da bi malega verjetno osvojila tudi, če na zadnjih treh tekmah sezone ne bi smučala. »Sezona bo še dolga. Ni konec, dokler ni zares konec. Maria dobro smuča, je največja tekmica letos. Ko se Lindsey Vonn vrne, lahko zmaga na vseh smukih. Nočem se obremenjevati z rekordi in točkami, temveč sem osredotočena na smučanje,« je dejala.

Z Vonnovo sta imeli v tej sezoni kratek stik v St. Moritzu. Verjetno je zato Mazejeva privzdignila obrv, ko jo je voditelj novinarske konference v medijskem središču vprašal, ali je bila z Američanko v stiku, odkar se je ta vrnila v domovino. »Ne, nisem,« je s pogledom izpod čela in nasmeškom nagajivega otroka odgovorila Tina Maze in dodala, da branilki naslova skupnega seštevka svetovnega pokala želi zdravja in dobrega počutja. Sama ima obojega povsem na pretek, za povrhu pa še odlično smuča in prav nič presenetljivo ne bi bilo, če bi danes še enajstič v tej sezoni stopila na zmagovalni oder za najboljše tri.