Številka ena svetovnega tenisa v zadnjih dveh sezonah, Novak Đoković, je tudi novo tekmovalno obdobje začel uspešno. V polfinalu turnirja v Abu Dabiju je s 6:0 in 6:3 gladko ugnal Ferrerja, trenutno petega na svetovni teniški lestvici. V finalu turnirja, kjer je lani slavil zmago, se bo Đoković pomeril z Almagrom, ki je z 2:6, 7:6 (3) in 6:2 premagal Tipsarevića. Almagro je na turnirju nastopil kot zamenjava za Rafaela Nadala.

»Obožujem to igrišče in tukajšnje pogoje za igro. Želim si, da bi bili vsi turnirji odigrani tukaj. Podlaga je res fantastična, klima pa ne prevroča in ne prehladna,« je po zmagi organizatorjem polaskal Srb.

Nadal odpovedal tudi Melbourne

Slabe novice pa prihajajo iz tabora enega najboljših tenisačev zadnjih let, Rafaela Nadala. Čeprav je še pred dnevi kazalo, da se bo Španec po šestih mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena vrnil na igrišča, je moral tik pred zdajci odpovedati nastop na turnirju v Abu Dabiju.

Razlog za tokratno odpoved je bil trebušni virus, ki pa mu je pobral toliko moči, da je Nadal moral odpovedati tudi nastop na januarskem grand slamu v Melbournu.

»Stanje mojega kolena je zelo dobro, rehabilitacija pa je potekala uspešno in po pričakovanjih zdravnikov. Toda žal mi jo je sedaj zagodel trebušni virus, zaradi katerega cel teden nisem treniral, posledično pa moram odpovedati nastop na turnirju v Dohi ter na OP Avstralije v Melbournu,« je danes sporočil Nadal, ki bo po poškodbi v Wimbledonu izpusti še tretji zaporedni grand slam.