Če bi bila resnica takšna, kot jo javnosti slika Kangler, je podjetnik in občinski svetnik zares eden izmed najbolj odgovornih za županov politični pokop. »Ne more se sprijazniti z dejstvom, da je ljudem prekipelo, zato išče grešne kozle,« je prepričan Pelko, ki se je prvič javno izpostavil na razvpitih elektorskih volitvah v državni svet. Občina Miklavž je imenovala njega in Stanislava Petka, nekdanjega direktorja in lastnika Klime Petek in znanega prijatelja Janeza Janše. Petek je ostal neopažen v ozadju, Pelko pa je na volitve prišel oblečen v majico z napisom Gotof je! in s tem požel veliko medijske pozornosti ter seveda tudi obilo Kanglerjevega srda.

Sledil je policijski lov na čarovnice, in potem ko so mediji objavili anonimko, kdo naj bi bili organizatorji neorganiziranih protestov, so Pelka obiskali kriminalisti. Bili so zelo radovedni. Kasneje je mariborski svetnik Stojan Auer govoril o »mračnih silah«, nazadnje pa so se neznanci spomnili na Pelka v torek ob 2.30. »Slišal sem ropot, vendar sem mislil, da je kdo vrgel petardo na ulici,« se spominja dogodka. Ko je zjutraj stopil v kuhinjo, je opazil razbito steklo. Nekdo je hotel vreči granitni kocki skozi okno, ki pa je bilo zastrto z trpežnimi roletami, zato sta obležali pred hišo. Na njih je bilo zapisano jasno sporočilo: Pelko Gotof si!

»Očitno nekoga moti, ker sem javno izrazil nestrinjanje s Kanglerjem,« domneva prejemnik zoprne pošiljke. Ga je strah? »Ne,« odvrne, »saj je bilo to strahopetno dejanje. Imam pa vedno bolj občutek, da se me skuša izrabiti kot del predvolilne kampanje. Na spletu se namreč že pojavljajo ugibanja, da naj bi Kangler spet kandidiral za župana.«