Mazejeva je bila po prvi vožnji na tretjem mestu (+0,90). V drugo je napadla na vso moč in uspela prehiteti Worleyjevo, Fenningerjeva pa je bila danes nedosegljiva. Z drugim mestom se je Črnjanka že desetič v tej sezoni povzpela na zmagovalni oder, kar je izenačitev njenega dosežka iz celotne lanske sezone.

"Anna je bila danes resnično nepremagljiva, toda tudi za mano je zelo lep in uspešen dan. Vedno je mogoče nastopiti bolje. Danes moj nastop v prvi vožnji v zgornjem delu ni bil dober, saj nisem mogla ustvariti prave hitrosti in tam mi je ušlo precej časa. Pomembno pa je, da sem napadala in se borila do konca. Vesela sem tega rezultata. Druga vožnja je zahtevala, kot običajno, borbenost in prilagajanje. Na srečo proga danes ni bila uničena in je bila dokaj dobra. Tu sta bila dva avtobusa navijačev in res je bilo prijetno poslušati njihovo navijanje, ko so vpili 'Tina, Tina'. Vesela sem bila tako številčne podpore in se jim za to zahvaljujem ... Nimam še tisoč točk, jutri je še en dan in prepričana sem, da bom to mejo dosegla jutri. To je bil tudi moj osebni cilj, da pridem čez tisoč točk še pred novim letom," je po tekmi dejala Mazejeva, ki je bila v tej zimi vselej med prvo veleslalomsko trojico; poleg štirih zmag ima še drugo in tretje mesto, z današnjimi že devetimi veleslalomskimi stopničkami v letu 2012 pa je postavila še en rekord v svetovnem pokalu.

Massi: »Prepričan sem, da bo zdržala vso sezono«

"Na prvi progi ni bil le veter kriv za slabši nastop Mazejeve. V ravninskem delu ji ni šlo, šele pozneje je dobila ritem. Že zjutraj smo imeli težave z ogrevanjem, ni bilo na voljo 15 vrat na podobni podlagi, kot je bila potem na tekmi, kar bi bilo potrebno za najboljše ... V drugi vožnji je bila znova stara Tina. Fenningerjeva je bila razred zase, to smo videli že na skupnem treningu. Vsa čast ji in čestitke za tako zmago," je tekmo pokomentiral Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. O napornem ritmu tekem pa je dejal: "V zadnjih letih vedno nastopa v vseh disciplinah. Imela je malo nihanj, pa še ta so nastala zaradi drugih, zunanjih vzrokov. Prepričan sem, da bo tudi tokrat zdržala celotno sezono."

Slovenska šampionka ima po 15 tekmah sezone že neverjetnih 999 točk in v skupnem seštevku svetovnega pokala s še večjim naskokom vodi pred zasledovalkami. Druga Maria Höfl-Riesch, ki je bila danes četrta, za Mazejevo zaostaja 417 točk, zaostanek tretje Kathrin Zettel (danes 8.) pa znaša 497 točk.

Na današnji tekmi sta nastopili tudi Ana Drev (35., +3,88) in Tina Robnik (53., +5,00), ki pa se nista uvrstile v drugo vožnjo.