Kakšna je pripravljenost Maribora pred zaključnim turnirjem?

Mesec dni premora v slovenski ligi smo dobro izkoristili, zato pričakujem, da bomo proti ACH Volleyju dobro igrali. Moramo dati vse od sebe, kar je najbolj pomembno. Ne mislimo pa si delati iluzij in napovedovati bedarij, da bomo zmagali, a nikakor se ne bomo predali vnaprej.

Kaj vas bi zadovoljilo? Morda že en osvojeni niz?

Videli bomo, kako se bo razvijala tekma. Zdaj podpišemo že to, da bomo nudili dostojen upor. Če bomo pravi, si bomo cilje višali med samo tekmo. V vsakem primeru bo to velik preskok za našo mlado ekipo, ki je do zdaj ACH gledala le po televiziji, zdaj pa bo skupaj z njim na igrišču. Upam, da ne bo prišlo do blokade v glavah, ampak da bo prevladala pozitivna energija.

Pričakuje kaj podcenjevanja s strani ACH Volleyja?

Težko govorimo o podcenjevanju pri takšnih igralcih, kot jih ima ACH, a tudi če nas bodo podcenjevali, ne bi smeli imeti težav. Mi moramo iskati njihove pomanjkljivosti, nato pa bomo videli, ali lahko pripravimo manjše, morda pa celo veliko presenečenje. Ko sem še sam igral za ACH Volley, smo šli v Modeno na finale pokala CEV kot Indijanci – od tedaj se tudi njihova navijaška skupina imenuje Indijanci – nato pa smo kot najmanjša ekipa osvojili lovoriko. Morda bomo tokrat mi presenetili.

Kljub temu je za vas uspeh že preboj na zaključni turnir.

To je najlepši dokaz, da dobro delamo in da mislimo resno, ko smo začeli nov projekt. Dokazali smo, da se prebujamo, dobro pa igrajo tudi vse selekcije v mlajših kategorijah. Pionirji in kadeti so uspešni v prvi ligi, mladinci so prišli med najboljše štiri v Sloveniji, člani pa na zaključni turnir pokala. Delamo načrtno, kar se nam obrestuje, blizu pa smo tudi uvrstitvi med najboljših šest v prvi moški članski ligi.

Kako vaše uspehe spremlja mesto Maribor?

Vsako leto imamo več gledalcev, letos nas spremlja že okoli 150 navijačev. Klub želimo dvigniti še na višjo organizacijsko raven, da bomo v prihodnje naredili še kakšen korak naprej.