Kaj natanko zahtevajo, je pred tem javnosti prebrala članica odbora, antropologinja Vesna Vuk Godina. Najprej to, da mora župan Franc Kangler uradno nemudoma odstopiti in da se mora mestni svet nemudoma (samo)razpustiti. Župan v odstopu se mora odpovedati mandatu državnega svetnika, zahtevajo tudi takojšnjo izključitev vseh radarjev do dokončne odločitve pristojnih organov o ničnosti pogodbe. »Vse zaposlitve in prezaposlitve v javnih podjetjih in občinski upravi MO Maribor, ki so se zgodile po 1. decembru 2012, se morajo razveljaviti,« je še zadnjo zahtevo prebrala Godina.

Odbor je razburil nekatere posameznike v približno stoglavi množici, ki je prišla opazovat ta dogodek. Godini in tudi drugim predstavnikom skupine na Facebooku so opazovalci očitali, da so »vojni dobičkarji«, saj Godine niso videli niti na enem protestu, zdaj pa se »sili v ospredje«. »Nas so bombardirali s solzivcem in položnice so nam izstavili, češ da smo organizatorji,« se je jezil eden izmed najbolj glasnih.

Docentka na mariborski filozofski fakulteti mu je odgovorila, da je bila v času mariborskih vstaj v predavalnici, za preostale pa ne more govoriti. Po tem krajšem besednem dvoboju so šli vsi v občinsko stavbo, vendar sta jim dostop do Miklove pisarne sprva skušala preprečiti redarja.

Ko so varnostniki popustili in se je odbor smel sestati s podžupanom, so mu znova prebrali omenjene zahteve in mu tudi izročili natisnjene odstopne izjave za vse mestne svetnike. Milan Mikl jim je odvrnil, da bo o njihovi zahtevi obvestil svetnike, in še dodal, da bo seja mestnega sveta 7. januarja. Manjši verbalni izpad je zatem povzročil Teodor Lorenčič, ki je zaposlen v kabinetu mariborskega rektorja Danijela Rebolja, pred časom pa je napovedal, da se bo po letu 2010 tudi drugič potegoval za župana Maribora. »Prosim, nehajte se delati norca iz ljudi. Zavozili ste vse evropske projekte in se zdaj izgovarjate, da zaradi evropskih projektov, ki jih tako ali tako ni, morate ostati. Prosim vas lepo, gospod Mikl, bodite pametni, odstopite in se umaknite,« je bil glasen Lorenčič, ki tam ni bil v imenu omenjene skupine na Facebooku.

Ljudje so okoli 12.30 zapustili občino in se sprehodili k mariborskemu sodišču, kjer so prižgali bele sveče v znamenje podpore tistim, ki so po protestih 3. decembra še zmeraj v priporu. Trinajstim obdolžencem napada na policiste grozi, da bodo za zapahi zdaj celo do 3. marca. Okrožno tožilstvo v Mariboru je namreč na sodišče že poslalo predlog, da naj se varnostni ukrep, ki bi se sicer iztekel 3. januarja, podaljša za dva meseca, je poročal časnik Večer.