Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Smučanje - Semmering - Veleslalom (Ž)

Maze T. - Zettel K.
1

Mazejeva je bila na vseh dosedanjih petih veleslalomih boljša od Zettlove, kar ob štirih zmagah niti ni tako presenetljiv podatek. Po “le“ tretjem mestu v Aareju (Zettlova je bila tam 10.) in nekajdnevnem odmoru od smučanja bo Črnjanka z napolnjenimi baterijami prav gotovo znova v igri za zmago. Zanjo se bo verjetno borila predvsem z Nemko Rebensburgovo, medtem ko jima bo Zettlova najverjetneje gledala v hrbet. (7/10)

Košarka - Evroliga

CSKA - Efes Pilsen
1

CSKA je v prvem delu evrolige doživel le en poraz, zaključil pa ga je z gostujočo zmago v Barceloni. Rusi so tudi letos eni od glavnih favoritov za končno slavje in so na vsaki tekmi zelo težko premagljivi, sploh pa v njihovi dvorani. Povprečna zasedba Efesa se bo trudila presenetiti favorite, a iz Rusije se bodo skoraj zagotovo vrnili poraženi, saj se njihov kader ne mora enakovredno kosati s košarkarji CSKA. (8/10).

Košarka - Evroliga

Barcelona - Fenerbahče Ulker
1

Barcelona letos igra precej spremenljivo in ima predvsem domačem prvenstvu ob številnih porazih že kar nekaj zaostanka za vodilnim Realom. V evroligi so v prvem delu svoje delo opravili odlično, saj so edini poraz doživeli na zadnji tekmi, ko so imeli prvo mesto v skupini že v svojih rokah. Glede na to, da je zmaga v evroligi njihov prvi cilj, lahko tudi danes pričakujemo odločno in motivirano zasedbo Barcelone, ki bi morala na svojem parketu vnovčiti kvaliteto in izkušnje, da premaga Turke in s tem prekine serijo štirih zaporednih porazov. Fenerbahčeja sicer ne gre podcenjevati, saj bi lahko ob koncu sezone še mešal štrene favoritom, a po prvem delu sezone sodeč, njihov čas še ni napočil in za iskanje optimalne forme potrebujejo še nekaj časa. (7/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

VSV – Dornbirn (vsota 5,5 gola)
2 (=več)

Druga najbolj učinkovita ekipa v ligi gosti nasprotnika, ki ima drugo najslabšo obrambo. Ni težko predvideti, da bo zmaga skoraj zagotovo ostala doma, večino ploščkov pa bo končalo v gostujočem golu. Dornbirn je zmožen danes tudi sam doseči dva ali tri gole, kar bo še olajšalo pot k dobljeni stavi. (8/10)