Muzikal sicer prihaja z odrskih desk londonskega West Enda. Morda se filma The Blues Brothers ne spominjate le, če ste predstavnik mlajše generacije, sicer pa ste zagotovo vsaj enkrat pomigali na številne uspešnice kot so Everybody needs somebody, Soul man in pa Do you love me.

John Belushi in Dan Aykroyd, ki sta bila v času po velikem uspehu filma verjetno najbolj oboževana moška na svetu, sta konec 70-ih in začetek 80-ih pisala zgodovino ameriškega šova. Legendi sta postala, ko sta s pomočjo šova "Saturday Night Live Show" na ameriški televiziji NBC Američane navduševala z odštekanimi nastopi v živo. ''Brata bluesa'' sta ustvarila tudi s pomočjo imidža – črnima klobukoma, v črnih oblekah in s črnimi sončnimi očali.

Svojo uspešno pot sta nadaljevala s svojimi nastopi tudi zunaj šova "Saturday Night Live Show", veliko slavo pa sta doživela s celovečernim filmom Blues Brothers, režiserja Johna Landisa leta 1980, ki je postal velika uspešnica in še sedaj velja za enega najkultnejših filmov.