Dvometrski vodni val je zalil igrišče, na katerem je igralo in vadilo 200 nogometašev, voda pa je poplavila tudi objekte in opremo, ki so postali neuporabni. V klubu, ki igra v tretji slovenski ligi vzhod, ocenjujejo, da so utrpeli za 130.000 evrov škode.

Pod pokroviteljstvom tednika 7dni v akciji Športniki za športnike (www.7dni.com) so se združili slovenski in tuji športniki, ki so za dobrodelno spletno dražbo podarili drese, majice, kopačke, kape in drugo za sanacijo igralnih površin in prostorov NK Malečnik. Jakov Fak, Klemen Bauer in celotna biatlonska reprezentanca so dali rokavice in kape s podpisi, Luka Krajnc je dal dres z debija v italijanski serie A, Aleš Mertelj je prispeval evropski dres s podpisi vseh nogometašev NK Maribor.

Med najbolj vrednimi predmeti je zanesljivo majica argentinskega zvezdnika Messija, ki letos kraljuje na strelskih lestvicah z rekordnimi 91 zadetki za reprezentanco in Barcelono. Dres s pristnim Messijevim podpisom je na sedež časopisnega podjetja Večer prinesel Boštjan Rant, direktor podjetja Campus, ki v Sloveniji skrbi za organizacijo otroških nogometnih kampov Barcelone.

Za plemenito potezo je poskrbel Vid Belec, ki je k akciji povabil soigralce iz milanskega Interja. Podpisane drese so tako prispevali Javier Zanetti, Diego Milito, Gabriel Mudingayi in Samir Handanović, Belec je dodal tudi svojo majico.

Med zanimivejšimi predmeti je zanesljivo pulover nekdanjega slovenskega nogometnega selektorja Matjaža Keka, ki ga je nosil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki,

Na dražbi so tudi podpisana kapa španskega dirkača v formuli 1 Fernanda Alonsa, slovenskega boksarja Dejana Zavca, ki je podaril podpisane boksarske rokavice, dres rokometnega asa Vida Kavtičnika, ki ga je podarila Rokometna zveza Slovenija, majica s podpisom olimpionika Primoža Kozmusa, podpisana plavalna kapica plavalca Damirja Dugonjića, zmagovalec svetovnega pokala v smučarskem krosu Filip Flisar pa je dal majico s podpisom. Na dražbi je podpisana majica slovenskega kolesarja Boruta Božiča, ki vrti pedala za Astano ter podpisani majici rokometnih klubov Pivovarna Laško Celje, Cimosa Koper in Gorenja Velenja s podpisi vseh igralcev.

Majice so podarili tudi nekdanji vratar Maribora Marko Ranilović, nekdanji član nogometnih klubov Drave in Velenja Rok Kronaveter, ki je podaril tudi nogometne čevlje. V akcijo se je vključil tudi sloviti hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić, ki je prispeval startno številko s finalne tekme svetovnega pokala 2010/2011 v Garmisch-Partenkirchnu z njegovim in podpisom sestre Janice. Kostelić je prispeval še kapo s podpisom.

Podpisane drese so podarili še košarkar Uniona Olimpije Dino Murić, slovenski odbojkarski reprezentant Matevž Kamnik, hokejisti Telemach Olimpije so podarili dres Jana Muršaka s podpisi vseh igralcev, košarkar Matjaž Smodiš pa je dal dres CSKA Moskva.

Drese so podarili še nogometni reprezentanti Rene Krhin, Josip Iličić, Etien Velikonja in Armin Bačinović. Košarkar Saša Vujačić je podaril svoje podpisane košarkarske čevlje, ki jih je dobil za osvojen naslov zmagovalcev lige NBA, ko je še igral za Los Angeles Lakers.

Kot zanimivost še velja omeniti, da trenutna ponudba na dražbi za dres Lionela Messija znaša že 1400 evrov.