Slovenske barve bodo na turneji zastopale Fabjanova, Jezerškova, ki bo edina v slovenski ekipi skušala tekmovati na vseh sedmih tekmah, ter Alenka Čebašek. "Pred sezono smo Skandinaviji dobro trenirali, nato pa smo imeli težave z zdravjem. Upam, da bodo že na turneji prišli rezultati, kot smo jih pričakovali ob začetku sezone. Glavni cilj je, da taktično dobro oddelamo tekme," je pred odhodom povedal glavni trener reprezentance Marko Gracer.

Največ težav s časovno razliko po prihodu iz Kanada je imela Barbara Jezeršek. "Najprej moram uskladiti še časovno razliko po prihodu iz Kanade. Zadnji dve tekmi sta pokazali, da sem na pravi poti. Na razdaljah moram še nekoliko popraviti, da bom imela več moči tudi proti koncu tekme. Na tekme grem sporočeno, brez večjih pričakovanj. Seveda si želim doseči kakšen dober rezultat, veselim se tudi zadnjega težkega vzpona na Alpe Cermis, čeprav se potem na progi zmeraj vprašam, kaj mi je tega treba," je povedala Jezerškova.

V zadnjem obdobju zdravstveno stanje ni bilo na strani Vesne Fabjan: "Na žalost se mi je namesto nizanja dobrih rezultatov polnila zdravstvena kartoteka. Zdravniški pregled je pokazal, da gre za bakterijsko vnetje. Seveda si želim čim prej pozdraviti, da bi se rezultatska krivulja dvignila navzgor. Na Tour de Skiju želim poseči po mojih najboljših letošnjih rezultatih. Moj cilj je še vedno svetovno prvenstvo. Formo gradimo za Val di Fiemme." Zadnji zdravniški pregled neposredno pred odhodom je pokazal, da je stanje izboljšano, tako da je tudi Fabjanova med potnicami na turnejo.

Drugič bo na najzahtevnejših preizkušnjah v koledarju svetovnega pokala nastopila tudi Alenka Čebašek: "Na Tour de Skiju ne bom nastopila do konca. Treningov v zadnjem obdobju nismo imeli veliko, saj smo bili dolgo od doma. Sedaj si želim ravno to - kakovostni trening."

Tradicionalno se bo Tour 2012/13 tudi tokrat začel v Oberhofu s prologom, nato sledita v nedeljo zasledovalni tekmi. Na zadnji dan leta bodo tekmovalci in tekmovalke počivali, že 1. januarja pa jih čakata sprinterski preizkušnji v švicarskem Val Müstairu. Po vnovičnem dnevu počitka se tekmovanje seli v Cortino d'Ampezzo in Dobiacco, na sporedu bosta zasledovalna tekma in tekma s posamičnim startom. Zaključek bo tudi letos v Val di Fiemmeju, s tradicionalnim vzponom na Alpe Cermis. Zmagi iz prejšnje sezone bosta branila Poljakinja Justyna Kowalczyk in Švicar Dario Cologna.