Sedemnajstletna vzhajajoča zvezdnica iz ZDA je na zadnji tekmi v Areju prvič v karieri zmagala. To ji je uspelo na trinajstem slalomu za svetovni pokal, na katerem je nastopila. Je ena najmlajših zmagovalk tekem za svetovni pokal. A ne najmlajša. Najmlajša zmagovalka slaloma je še vedno Nemka Pamela Behr, ki je na najvišji stopnički leta 1972 stala, ko je bila stara 16 let in štiri mesece.

Shiffrinova je prvič navdušila pred skoraj natanko letom dni, ko se je takrat še senzacionalno na slalomu v Lienzu po imenitno izpeljani drugi vožnji povzpela na tretje mesto. To ji je uspelo že v petem nastopu na slalomih za svetovni pokal. Na isti dan se je od tekmovalne kariere poslovila njena rojakinja Sarah Schleper. Takrat je najstnica iz Vaila odprtih ust spremljala, kako so jo kolegice iz reprezentance z Lindsey Vonn vred posadile na ramena. Podobno osuplo je delovala v Areju, ko kar ni vedela, kaj bi povedala, potem ko je postalo jasno, da je dosegla prvo zmago v karieri. Le mamo si je želela objeti. Za to je imela dovolj časa v minulih dneh, ko jo je v Evropi obiskal še oče in lahko so uživali v božiču.

A obetavna smučarka tudi danes (tudi v veleslalomu se počasi prebija v ospredje) in jutri ne bo stala križem rok, temveč si bo prizadevala znova odlično smučati. Jutri bo imela za to še primerne pogoje, kajti prvič v karieri bo startala med najboljšimi sedmimi slalomistkami, kar se za trenutno vodilno v slalomskem seštevku tudi spodobi. »Še vedno je moj cilj zgolj dobra vožnja. Če bom odlično smučala, bom zadovoljna, pa če bom prva ali petnajsta,« je dejala, da ne bi preveč poletela v nebo. Pri tem ji, kot pravi sama, pomaga mama, ki jo zna postaviti na realna tla. aro