»Sem zelo razočaran, ker letos ne bom mogel nastopiti na turnirju v Abu Dabiju. Veselil sem se vrnitve, saj je tu vedno lepo nastopiti,« je na svojem facebook profilu zapisal teniški as.

»Moje okrevanje poteka dobro, koleno je v dobrem stanju. Na žalost so zdravniki ocenili, da moje telo zaradi želodčnega virusa rabi počitek. Opravičujem se vsem svojim navijačem v Združenih arabskih emiratih in drugod po svetu. Upam, da bom na turnirju lahko nastopil prihodnje leto in zmagal,« je še dodal Nadal.

»Razočarani smo, ker je dvakratni zmagovalec Rafael Nadal moral odpovedati sodelovanje. Želimo mu čim hitrejše okrevanje,« pa so zapisali prireditelji. Nadal bi moral prvi dvoboj odigrati v petek, kar bi bil njegov prvi nastop po junijskem slovesu v Wimbledonu v drugem krogu. Sledilo je okrevanje po poškodbi kolena, ki je trajalo vse bo božičnih praznikov.

Na tridnevnem turnirju bodo tako glavni zvezdniki prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, tretji igralec sveta Škot Andy Murray, peti igralec z lestvice ATP Španec David Ferrer ter številki šest in devet na svetu Čeh Tomaš Berdych in Srb Janko Tipsarević.

Nadal je nazadnje na teniško igrišče stopil pred šestimi meseci, ko je v drugem krogu Wimbledona izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu, zaradi poškodbe pa je bil prisiljen izpustiti tako US Open kot tudi olimpijske igre in ATP finale.

Zaradi bolezni je sedaj pod vprašajem tudi Špančev januarski nastop na ATP turnirju v Dohi.