Durning, ki si je prislužil vzdevek "kralj karakternih igralcev" je v bogati filmski karieri zaigral v več kot 100 filmih, dvakrat pa je bil nominiran za oskarja, in sicer za vlogo v glasbeni komediji "The Best Little Whorehouse in Texas" iz leta 1982 in vlogo v komediji Mela Brooksa "To Be or Not to Be" iz leta 1984, navaja ameriška tiskovna agencija AP.

Preboj v karieri, v kateri je igral vse od nacističnega polkovnika do papeža in božička, je doživel v filmu "The Champsionship Season" iz leta 1972. Sicer pa si je leta 1991 prislužil zlati globus za najboljšo stransko moško vlogo v televizijskem filmu "The Kennedys of Massachusetts", leto poprej pa nagrado tony za vlogo v broadwayski oživitvi klasike "Cat on a Hot Tin Roof" (Mačka na vroči pločevinasti strehi).

V zadnjih letih je Durning, ki se je rodil v irski družini z 10 otroki, igral v tudi slovenski javnosti znani nanizanki "Rescue Me" (Newyorški gasilci), sicer pa je zaigral tudi v filmu bratov Coen iz leta 2000 "O Brother, Where Art Thou?" (Kdo je tu nor?).

Veteran ameriške televizijske produkcije, pa tudi Broadwaya in Hollywooda Jack Klugman, ki je prav tako umrl v ponedeljek, pa je bil znan predvsem po vlogi policijskega zdravniškega eksperta v nadaljevanki Quincy M.E., ki so jo snemali v 70. in 80. letih minulega stoletja. Že pred tem si je Klugman, sin ruskih izseljencev, televizijsko slavo prislužil z vlogo športnega novinarja v nanizanki The Odd Couple, navaja nemška tiskovna agencija dpa.