Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka – NBA

Miami - Oklahoma City
2

Ponovitev lanskega finala bo prava božična poslastica. Gledalce čaka izjemna košarkarska predstava tudi letos verjetno najboljših dveh moštev. Zmagovalca je težko napovedati, saj bo odločala dnevna forma igralcev, možnosti za zmago pa so 50:50, zato stava na nižjo kvoto domačih ni najbolj smiselna. Miami ima prednost domačega parketa, a ker ne gre za končnico, to tokrat ne bo igralo tako vidne vloge. Če bodo gostje prikazali formo, s katero so dobili 12 od zadnjih 13 tekem, se lahko s Floride vrnejo tudi s sladko zmago. (5/10)

Košarka – NBA

LA Lakers - New York
2

Lakersi so končno dočakali vrnitev Stevea Nasha, brez katerega so bili nemočni proti najboljšim moštvom, sedaj pa se počasi postavljajo na noge. A zaporedne zmage proti Washingtonu, Philadelphii, Charlottu in Golden Statu niso ravno nepričakovane, saj gre za slabše tekmece, zato bo treba na pravo oceno njihovih zmožnosti še malo počakati. Recimo do danes, ko gostijo prerojeni New York, ki ima za seboj odličen začetek sezone. Pred 11 dnevi so Knicksi v Madison Square Gardnu dobili medsebojni obračun z 116:107, zato v Kalifornijo samozavestno prihajajo po novo zmago. Možnosti obeh ekip za uspeh so kot v prejšnjem primeru znova dokaj izenačene, zato je tudi tukaj lepa priložnost v stavi na goste z visoko kvoto. (5/10)

Košarka – NBA

LA Clippers - Denver
1

Clippersi so vroči. Nanizali so 13 zaporednih zmag, kar je rekord kluba, samozavestno pa se podajajo tudi v današnji obračun, kjer jih čaka Denver, moštvo iz sredine lestvice, ki je na svojem parketu težko premagljivo (8-1), v gosteh pa pogosto izgublja (7-12). Clippersi bodo z veseljem na božič sprejeli takšnega gosta, ki jim bo omogočil rekordni niz podaljšati na 14. (7/10)