Pri Vacansoleilu so danes sporočili, da so v zvezi s tem, ime Grege Boleta naj bi se pojavilo v aferi Armstrong, opravili interno preiskavo, nato pa danes slovenskega kolesarja oprali suma zlorabe prepovedanih sredstev in kakršne koli vpletenosti v primer Armstrong, tako da bo Bole od 1. januarja 2013 član Vacansoleila.

Bole, ki je bil od leta 2010 do 2012 član italijanskega Lampreja, je bil omenjen v pogovorih med kolesarjem Leonardom Bertagnollijem in zloglasnim zdravnikom Michelejem Ferrarijem. Ti pogovori so del Bertagnollijeve pisne izjave pod prisego, ki jo je dal za italijansko policijo. V izjavi piše, da sta Bertagnolli in Ferrari govorila o Aicarju, prepovedanem sredstvu, ki deluje na mišično tkivo in spodbuja razgradnjo maščob. Bertagnolli je v pogovoru z zdravnikom dejal, da mu je prepovedano sredstvo prišlo v roke od slovenskega dobavitelja. Omenjenih je več Slovencev, med njimi se je znašlo tudi ime Grege Boleta.

"Bole je v prisotnosti našega zdravnika, odvetnika, trenerja in mene zatrdil, da je nedolžen, in odkrito odgovoril na nekaj vprašanj," je v izjavi za javnost zapisal manager ekipe Daan Luijkx in dodal: "Ob tem je zanikal, da bi bil kadarkoli vpleten v zlorabo prepovedanih sredstev."

Eden od pomembnejših dejavnikov pri odločitvi Vacansoleila, da Bole nikoli ni bil vpleten v doping, je bil, da je zdravnik moštva podrobno pregledal Boletov biološki potni list, v katerem ni zaznal prav nobene nepravilnosti. Drugi je bila pisna izjava Bertagnollija, v kateri je italijanski kolesar zapisal, da sam osebno ne ve za nobeno vpletenost Boleta v zlorabo ali prekupčevanje prepovedanih sredstev.

Klub temu je Luijkx poudaril, da so Boleta jasno opozorili, da če se izkaže, da laže on ali Bertagnolli, bo takoj odpuščen, so danes še zapisali na portalu cyclingnews.