O pretepu med Karabatićem in predsednikom kluba Levyjem poroča športni dnevnik L'Equipe, pri katerem so zapisali, da je po pričevanju očividcev v pretepu krajšo potegnil Lemy, ki bo Karabatića, nekdaj najboljšega rokometaša sveta, tožil in zahteval odškodnino zaradi strahu in lažjih poškodb.

Rokometna afera, v središču katere se je znašel tudi Nikola Karabatić in trije slovenski člani Montpellierja Primož Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik, je v Franciji izbruhnila, ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo Cesson-Rennes - Montpellier, ki je bila 12. maja. Tedaj so stave za 40-krat presegle povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane na poraz Montpellierja.

Stave so vplačevali le v Montpellierju, Rennesu in Parizu, zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonske prisluhe pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem smislu.

A kljub velikemu črnemu madežu, ki ga ima dvakratni olimpijski prvak po vpletenosti v stavniški škandal, se Karabatiću za nadaljevanje kariere ni treba bati. Zanj naj bi se zanimali Barcelona, Kielce, Kiel, Veszprem in drugi klubi, pišejo danes pri Večernjem listu.