Za 41-letnim Armstrongom je vse prej kot uspešno leto. Kolesar je zaradi jemanja prepovedanih poživil ostal brez vseh sedmih naslovov dirke po Franciji, hrbet so mu obrnili številni sponzorji, sedaj pa si je na pleča nakopal še tožbo britanskega časopisa.

Sunday Times je namreč že leta 2004 podvomil, da je Armstrong izjemne uspehe dosegel na pošten način, posledično pa si je zaradi tega nakopal tožbo športnika, ki je od časnika zahteval odškodnino v višini 300 tisoč funtov. Obe strani sta se kasneje pogodili, pri časopisni hiši pa so se morali Armstrongu tudi javno opravičiti.

Ker se je izkazalo, da je časopis, ki je v lasti milijarderja Ruperta Murdocha, leta 2004 pisal resnico, sedaj od Armstronga zahteva povrnitev stroškov. »Zoper Armstronga smo vložili tožbo. Zahtevamo vrnitev plačila poravnave z vsemi obrestmi kot tudi povrnitev sodnih stroškov.«

Čeprav višina zneska poravnave ni bila nikoli razkrita, pa naj bi po nekaterih ocenah Sunday Times samo za sodne stroške odštel kar milijon dolarjev.