"To je bila težka odločitev, saj gre za kakovostne igralce, ki so se v minulem obdobju izkazali na klubskem in reprezentančnem prizorišču. Vsi igralci so vključenih v nadaljnji trenažni proces za nastop na svetovno prvenstvo v Španiji in so sestavni del reprezentance, z nami bodo odpotovali tudi na bližnji turnir, ki bo v začetku januarja prihodnje leto na Danskem. Španska zasedba je hkrati tudi okostje za olimpijski ciklus v Rio de Janeiru leta 2016," je dejal Denič, ki je že pred začetkom priprav za letošnje januarsko evropsko prvenstvo v Srbiji razkril seznam igralcev, kar ni bila običajna praksa selektorjev, enako metodo pa je uporabil tudi pred začetkom priprav za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Slovenska izbrana vrsta bo na Pirenejskem polotoku sestavljena iz izkušenih igralcev, med potniki pa so kar štirje novinci na velikih tekmovanjih: vratar Matevž Skok, krilni igralec Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), zunanji igralec Nenad Bilbija (Minden) in krožni napadalec Uroš Bundalo (Cimos Koper).

Slovenija bo imela v pripravljalnem obdobju štiri prijateljske tekme. Prvo preizkušnjo bo imela 30. decembra, ko se bo v Slovenj Gradcu pomerila z Alžirijo, od 4. in 6. januarja prihodnje leto pa se bo na Danskem pomerila s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto.