Kot vsako jesen bodo tudi na pričujočem koncertu predstavili novosti koncertnega programa, s katerimi bodo v prihodnjih sezonah nastopali doma in po svetu. Vstopnice za koncert so že v prodaji.

Vokalna skupina Perpetuum Jazzile danes šteje več kot 50 članov, ki prihajajo z vseh koncev Slovenije. Skupina izvaja popularno in jazzovsko glasbo izključno z vokali, občasno tudi ob spremljavi klavirja in drugih instrumentov.

Na spletnem portalu YouTube velja Perpetuum Jazzile za najbolj gledano vokalno zasedbo na svetu, saj se lahko pohvali s prek 33 milijoni ogledov vseh skladb. Najbolj priljubljena skladba na portalu je skladba Africa kalifornijske skupine Toto, ki beleži že več kot 14 milijonov ogledov. Zasedba je na povabilo skupine Toto letos nastopila v Italiji.

To leto je skupina izdala že svoj peti album z naslovom "Vocal Ecstasy", ki mu je dodala še nov DVD s koncertnimi video posnetki. Sicer so se pevci, kot so sporočili iz skupine, minuli konec tedna vrnili s svoje prve velike turneje po Nemčiji, kjer so na 16 koncertih navdušili približno 16.000 obiskovalcev.

Skupina je konec leta 2011 in začetek letošnjega leta obeležila z obsežno vseslovensko koncertno turnejo, sezono pa je kronala z nizom tradicionalnih koncertov "Vokal Xtravaganzza" skupaj s finsko a cappella skupina Rajaton.

Začetki zasedbe segajo v leto 1983, ko je bilo v Ljubljani ustanovljeno društvo Gaudeamus. Ustanovitelj in prvi dolgoletni umetniški vodja skupine je bil Marko Tiran. Njegovo delo je leta 2001 prevzel Tomaž Kozlevčar, leta 2011 pa je umetniški vodja Perpetuum Jazzile postal Peder Karlsson, priznani švedski strokovnjak za a cappella glasbo in nekdanji baritonist zasedbe The Real Group iz Stockholma.