Tekačica na srednjih progah Favor-Hamiltonova se je pod ameriško zastavo udeležila treh olimpijskih iger v Barceloni leta 1992, Atlanti leta 1996 in Sydneyju leta 2000. Čeprav je na ameriškem prvenstvu dosegla rekord na 1000-metrski razdalji, imela tudi izid sezone na 1500 m ter osvojila sedem državnih naslovov, pa na olimpijskih igrah ni osvojila kolajne. Razvpita je postala že s priznanjem, da je na olimpijskih igrah leta 2000 v finalu teka na 1500 namerno padla, potem ko je uvidela, da ne bo prišla do kolajne. Kolajno je nameravala osvojiti v spomin na brata Dana, ki je leto pred tem storil samomor.

Zdaj pa je sledilo še javno priznanje, da se ukvarja oziroma se je ukvarjala s prostitucijo. "Niti najmanj ne pričakujem, da bi me ljudje razumeli. K temu so me napeljali globlji vzroki, povezani z depresijo, ki me je mučila v tistem času. Tako sem se spopadala s težavami v življenju in v zakonu. Gre za napako, veliko napako," je prek Twitterja sporočila nekdanja atletinja, potem ko je tabloidna spletna stran Smoking Gun razkrila, da 44-letnica v zadnjem letu dela kot dekle na poziv za podjetje s sedežem v Las Vegasu.

Favor-Hamiltonova živi oziroma ima z možem Markom družinsko hišo v Madisonu v Wisconsinu. Mož ve za njeno dvojno življenje, vendar pa je, kot je še zapisala, "v tem ne podpira in jo je že večkrat skušal prepričati, naj se s tem ne ukvarja več". Favor-Hamiltonova naj bi sicer delala pod lažnim imenom Kelly Lundy, eni od strank pa naj bi razkrila svoje pravo ime in tako naj bi zadeva pricurljala v javnost.