Ne verjamete? Potem vzemite v roke knjigo Rüdigerja Gamma, 41-letnega nemškega računskega genija, z naslovom Izurite svoje možgane. »Za vsa živa bitja je najpomembnejša voda. Naše telo je sestavljeno iz 70 odstotkov vode. Že ob majhnem pomanjkanju vode (petodstotnem) se zmogljivost možganov zmanjša za približno dvajset odstotkov,« je zapisal Gamm z vzdevkom Živi žepni računalnik, ki priporoča, da vsak človek popije najmanj dva litra vode na dan. Navadne vode. Ni treba, da je ustekleničena, ampak je lahko tudi iz vodovodne pipe, dragi gospodje in drage gospe. In voda je lahko – v kombinaciji s seksom – zelo pomemben dejavnik, da se boste tudi v teh kriznih časih počutili bolje ter da boste iz sebe spravili večino svojih težav, frustracij, zlobe, nevoščljivosti, travm...

Jasno je, da nas seks lahko dvigne iz sivega povprečja. Po dobrem seksu težave s slabo voljo bolj ali manj izginejo, poleg tega pa po njem predemo kot mucki. Znanstveniki z univerze Princeton so na osnovi poskusov s podganami (menda se moški možgani pretirano ne razlikujejo od podganjih!) dokazali, da se pri ljudeh, ki se redno predajajo spolnim užitkom, obnavljajo možganske celice ter so bolj dejavni in samozavestni. Seks namreč v delu možganov, ki je odgovoren za učenje in spomin, spodbuja rast novih možganskih celic, povečuje krvni obtok v možganih in s tem dviga raven kisika ter jim tako omogoča boljše delovanje.

Ampak tudi med moškimi in ženskami obstajajo pri delih možganov, ki so povezani s seksom, velike razlike. Moški možgani imajo precej večje področje za spolnost kot ženski, kar pa verjetno ni povezano z znanstveno dokazano teorijo, da so možgani slednjih malce manjši kot pri moških (pa brez zamere, drage moje dame). Toda ne glede na to pri obojih razmišljanje z glavo (to seveda ne velja za tiste moške, ki razmišljajo le s spodnjo glavo) pomaga pri delovanju in rasti možganov. Ali se zdaj le strinjate s teorijo, da bodo s pitjem vode in seksom največ pridobili – vaši možgani? To bo posledično dobro tako za vas, za uspehe na vseh življenjskih področjih kot za državo nasploh, čeprav dežela na sončni strani Alp ne ceni najbolj tistih, ki razmišljajo s svojo glavo.

Po seksu bo(ste) verjetno spet žejni in začarani krog med tekočino, možgani in seksom bo znova sklenjen. Super, mar ne? In čeprav je po definiciji voda brez barve, vonja in okusa, kljub temu vendarle poskrbite, da bo imel vaš seks (prav z njeno pomočjo in pomočjo možganov) barvo, vonj in okus – po lepem, prijetnem in nepozabnem. Če verjamete v za danes napovedani konec sveta, so za vas zgornji nasveti seveda absolutno prepozni in neuporabni. Če pa od konca sveta spet ne bo nič, vas prav nič ne stane, če le poskusite: z vsaj dvema litroma vode na dan in seksom. Torej, na zdravje in pet, štiri, tri, dva, ena – hop!