Zgodba v slovenskem judu se torej ponavlja, oziroma ostaja enaka tudi po današnji volilno-programski skupščini v Slovenski Bistrici. A to ni nič slabega, kot pravi pregovor, se konja, ki zmaguje, ne menja. In tako je prav v primeru Bogdana Gabrovca. Slednji Judo zvezo Slovenije uspešno vodi že 18 let, na čelu organizacije pa ostaja tudi v prihajajočem olimpijskem obdobju do leta 2016. Gabrovec je bil na tokratni volilno-programski skupščini zveze sicer edini kandidat, od 53 prisotnih članov (vseh klubov je v Sloveniji 73) pa je zanj glasovalo 51 delegatov, dve glasovnici sta bili neveljavni.

Novi stari predsednik si je za cilj v novem mandatu zadal, da bi tudi moška reprezentanca na svetovnem prvenstvu ali olimpijskih igrah posegla po odličju in da bi število klubov naraslo do števila 100 ali ga celo preseglo. S tem bi bili judo klubi zastopani po vsej Sloveniji brez sive lise.

"Izjemno sem počaščen nad razpletom volitev, ta velika podpora me navdaja z optimizmom. Zanesljivo je večina ciljev izpred štirih let izpolnjenih, z enim rahlim primanjkljajem, to je svetovna medalja, ki se pri moških še ni uresničila, in olimpijska medalja fantov. To je naš cilj za prihodnost, zame pa nov izziv, nova dodatna motivacija in mislim, da nam leta 2016 v Riu de Janeiru to lahko uspe. Poleg tega je cilj tudi, da zraste število klubov, ki dosegajo vrhunske rezultate, ne da je to recimo predvsem skoncentrirano le na Sankaku, ki je odskočil, Impol in Bežigrad. Zdaj imamo 73 registriranih klubov, do 2016 se želimo približati številki 100 ali jo celo preseči. Če to uspe, je to dosežek, ki ima ob tekmovalnih rezultatih zame največjo vrednost," je ob vnovični izvolitvi dejal Gabrovec.

Na volilni skupščini v Gradu Slovenska Bistrica je bil za nov mandat vnovič izvoljen tudi generalni sekretar zveze Franc Očko, številni delavci v judo športu in novinarji, ki o športu 'mehke poti' poročajo, pa so prejeli priznanja in plakete. Posebno medaljo Evropske judo zveze sta za osvojeno zlato kolajno na olimpijskih igrah v Londonu prejela tudi Urška Žolnir in njen trener Marjan Fabjan.