V teniškem svetu Polona Hercog že nekaj let velja za izjemen talent, ki pa še ni pokazal vse svoje kakovosti. Sicer se je leta 2011 že prebila med 35 najboljših igralk na svetu, vendar pa preskoka v najboljšo dvajseterico ni naredila. V težkem času odraščanja in iskanja rezultatov je 22-letna Hercogova zamenjala kar nekaj trenerjev, predvsem pa jo je na poti v svetovni vrh ustavila zahrbtna poškodba na križnici.

"Glede na vse, kar se je dogajalo letos, sem lahko zadovoljna, da sem ostala med prvih sto igralk na svetu. Ne morete si niti predstavljati, kaj za športnika pomeni takšna poškodba. Ostaneš brez vsega, za kar si garal celo življenje. V tem času sem zato veliko razmišljala in prišla do spoznanja, da potrebujem določene spremembe. Tako sem se odločila, da okoli sebe oblikujem ekipo, ki ji zaupam. S tem bom razbremenila starše, hkrati pa se preboja v svetovni vrh lotila, tako kot je treba. Večina najboljših igralka na svetu ima svojo ekipo, ki skrbi za vse zadeve, tako da se lahko igralka stoodstotno osredotoči na igranje tenisa," pravi Hercogova.

Nova ekipa in nova spletna stran

V ekipi HercogP so fizioterapevt, kondicijski trener, oseba, ki kot podaljšana roka svetovno znane managerske agencije skrbi za lokalno tržišče ter trener. Njena ekipa je v teh dneh zagnala tudi spletno stran polonahercog.com, na katero bo igralka tedensko zapisovala občutke in videnja s turnirjev po svetu. "Tudi to sodi k vrhunskemu športniku. Aktivna sem na večini socialnih omrežji, tako da vse ljubitelje tenisa in moje navijače vabim, da se mi pridružijo na novi spletni strani," dodaja Hercogova.

Poškodba je preteklost, z novim trenerjem v top30

Vzrok bolečin, zaradi katerih ima za seboj najslabše leto v karieri (76. mesto), je zdaj odpravljen - Hercogova pravi, da se ta ni pojavila že vsaj nekaj mesecev, novi trener Šved Mattias Arvidsson pa ji je dal dodaten zagon za nove zmage. "Polona je brez dvoma material za top 20 na svetu," pravi Arvidsson. On bo tudi določil njen program na začetku sezone; verjetno prvi turnir v Aucklandu, nato grand slam v Melbournu in v začetku februarja nastop za slovensko reprezentanco v pokalu Fed. "Vedno sem bila pripravljena igrati za Slovenijo in tudi v letu 2013 ne vidim ovir," pravi Mariborčanka.

O željah in pričakovanjih za 2013 pa Hercogova pravi: "Sem sicer oseba, ki nikoli ni popolnoma zadovoljna. No, če bi bila številka ena na svetu in imela za seboj recimo 50 zaporednih zmag, bi seveda bila zadovoljna, a tako pa ... Rada bi napredovala tako na profesionalni kot osebnostni ravni in se vrnila v top 30, tako da bi znova dihala z najboljšimi igralkami."