Čeprav je Filip Flisar pred dnevi zmagal na tekmi za svetovni pokal v Telleuridu v ZDA, ga težave na začetku sezone niso obšle. Potem jo je na prvi tekmi v Kanadi tudi zaradi razmer na progi ostal brez točk, mu jo je včeraj zagodla še bolezen. V Val Thorensu se je na start podal izčrpan, zato je bil še zadovoljen, ker se je uvrstil v osmino finala, nato pa izpadel in zasedel 19. mesto.

Ko smo ga po tekmi poklicali, je bil hripav, kot bi vso noč preživel v diskoteki. Komaj je izgovarjal besede. Ker je ravno prišel iz bolnišnice, je že vedel, kakšna je diagnoza – ima bronhitis. »Zdravnik me je vprašal, kako je mogoče, da sem v takšnem stanju smučal. Bronhitis je namreč zelo močan,« je povedal Filip Flisar, ki je imel delo še nekoliko bolj oteženo, ker je moral večkrat na start kot sicer. Zaradi velike količine novo zapadlega snega so namreč kvalifikacije in tekmo izvedli na isti dan, kar je za športnika, ki komaj zbere dovolj moči, da se poda na progo, še posebno naporno. Toda Flisar ni hotel nič slišati o tem, da se ne bi pomeril s tekmeci. Pravi, da zaradi navijačev. V Franciji je imel podpro okoli 150 Slovencev. Ti so uživanje na dopustu v francoskih Alpah želeli začiniti s slavjem ob uspehu Filipa Flisarja. Nove vrhunske uvrstitve ni bilo, a jih zgovorni Mariborčan ni razočaral. Kot bi bil eden od bratov Levjesrčnih je bolezen odmislil. Njegov pogum pravljičnega konca sicer ni pričaral, a je vseeno osvojil nekaj točk za svetovni pokal, ki bi mu ob branjenju zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala še koristile. V skupni razvrstitvi je trenutno na petem mestu. »Glede na to, v kakšnem zdravstvenem stanju sem, je ta rezultat še boljši od zmage, ki sem jo dosegel prejšnji teden,« je dejal Filip Levjesrčni.

Koliko časa bo okreval, še ne ve. V vsakem primeru se namerava odpraviti v San Candido v Italijo, kjer bo v soboto skušal nastopiti v kvalifikacijah in si zagotoviti nastop na nedeljski tekmi. Razlog za bolezen tiči v potovanju z visoke nadmorske višine na nizko. »Vse se je začelo v ZDA. Tam smo tekmovali na visoki nadmorski višini. Cilj je bil na 3000 metrih nadmorske višine. Zrak je bil ekstremno suh, pljuča pa so postala razdražena. Sledila je pot v Benetke, kjer so nam izgubili prtljago. Osem ur smo čakali, da so jo našli. Vreme je bilo vlažno, padal je dež, kar je privedlo do močnega vnetja,« je razložil Filip Flisar ter si zaželel, da bi bolezen čim prej minila in bi se zloščeni brki čim prej spet svetili z odra za zmagovalce.