Od stavniške afere je minilo že nekaj mesecev. Kakšne posledice je pustila na igralcih in klubu?

Tako igralci kot klub smo preživljali zelo težke čase. Zase lahko rečem, da je bil takrat najtežji mesec v mojem dosedanjem življenju – tako zasebnem kot športnem. A takšne hude stvari te, še posebno če si prepričan o svoji nedolžnosti, naredijo še močnejšega in trdnejšega. Imam občutek, da smo se po težkih časih vendarle pobrali. Stvari se stabilizirajo, po zimskem premoru pa bo vse skupaj še bolje in lažje. Nekatere stvari v klubu in okoli njega so se spremenile, navijači in ljudje nasploh pa nas spodbujajo in nam stojijo ob strani. To je super občutek. Tudi klub stoji za nami, vsi pa upamo, da bo te neprijetne zadeve čim prej tudi uradno konec.

Pred izbruhom afere ste igrali v dresu Al Sadda na neuradnem klubskem SP v Katarju, kjer ste bili drugi strelec tekmovanja in izbrani za najboljšega igralca (MVP).

Že drugič zapored sem igral na turnirju Super Globe in bilo je fantastično. Prišel sem v odlično ekipo, v kateri nas je bilo osem iz Montpellierja, le nekaj tednov prej pa so Francozi postali olimpijski prvaki, zato so nas še toliko lepše sprejeli. Igrali smo zelo dobro, a proti Kielu in Atleticu izgubili le za zadetek in osvojili tretje mesto. Kazalo je, da se Montpellierju obeta odlična sezona, a kmalu je stavniška afera vse postavila na glavo.

Katar bo leta 2015 gostil tudi SP za moške. Kako je igrati v dvoranah, ki so zaradi vročine klimatizirane?

Pred tekmovanjem je nujna vsaj nekajdnevna aklimatizacija. Treba se je navaditi predvsem na vlago, ki lahko predstavlja veliko težavo. Dvorane so klimatizirane, toda vlaga seveda vseeno pušča posledice, predvsem na žogah. A ko se tega navadiš, je vse v redu. Zagotovo bo svetovno prvenstvo v Katarju vrhunsko organizirano in ni se treba bati, da bi kaj šlo narobe.

Po dvanajstih krogih francoske lige si Montpellier deli drugo mesto s Chamberyjem, dvojec pa za vodilnim klubom PSG zaostaja že za šest točk. Ali je naslov francoskega prvaka za vaš klub že izgubljen?

Prav danes nas čaka derbi s Chamberyjem. Igralci smo se sami dogovorili, da bomo skušali zmagati na vseh tekmah do konca prvenstva, kar bi nam zagotovo prineslo drugo mesto in igranje v evropski ligi prvakov tudi v naslednji sezoni. V boju za naslov nismo izobesili bele zastave. Dokler obstajajo teoretične možnosti za prvo mesto, se ne predajamo, čeprav ima PSG vrhunsko ekipo in na igrišču deluje dobro, presenetljivo dobro.

V ligi prvakov je Montpellier v skupini A četrti za Čehovskimi medvedi, Hamburgom in Flensburgom, v boju za osmino finala pa vas čaka še odločilno gostovanje pri Ademarju v Španiji.

Neuvrstitev v osmino finala bi bila športna katastrofa – tako za klub kot za igralce. Proti Ademarju smo sicer izgubili na domačem igrišču, a to je bila šele naša druga evropska tekma po stavniški aferi. Ademar je neugoden nasprotnik, predvsem doma, toda prepričan sem, da smo boljši in da se bomo uvrstili med šestnajst najboljših klubov v Evropi.

V Zrečah se jutri začenjajo reprezentančne priprave za SP. Kaj lahko Slovenija doseže v Španiji?

S šestim mestom na evropskem prvenstvu v Srbiji smo si letvico uspehov postavili zelo visoko, zato so tudi pričakovanja pred SP višja. Prepričan sem, da smo se iz nekaterih porazov v Srbiji nečesa naučili in da bomo v Španiji na takih tekmah zdaj zmagovali. Vsekakor si želim, da bi izboljšali najboljšo dosedanjo uvrstitev na svetovnih prvenstvih – deseto mesto iz Nemčije 2007. Upam, da bomo v skupini s Poljsko, Srbijo, Belorusijo, Savdsko Arabijo in Južno Korejo osvojili prvo ali drugo mesto, se tako v osmini finala izognili Španiji in Hrvaški ter dobili vsaj na papirju lažjega nasprotnika.

Na SP 2013 se bo po skupinskem delu prvič v osmini finala igralo po izločilnem sistemu: zmaga prinaša četrtfinale, poraz konec igranja. Je to plus ali minus za Slovenijo?

Glede na kakovost naše reprezentance in miselnost bi to utegnil biti plus. Na skoraj vseh dosedanjih velikih tekmovanjih se je pokazalo, da v drugem delu težko odigramo tri tekme na vrhunski ravni, že en poraz v tem delu pa je bil ponavadi usoden za odmevnejši dosežek. Zato menim, da je bolje, da igramo le eno tekmo, čeprav ob morebitnem porazu potem ni več priložnosti za popravni izpit. Verjamem in zaupam v to reprezentanco, ki je kakovostna in željna uspeha. Prepričan sem, da lahko naredimo vrhunski rezultat. Uspeh v osmini finala bi prinesel napredovanje v četrtfinale, potem pa je vse mogoče.