Na naša vprašanja o drsališču so se na občini odzvali takoj, a so se nekaterim spretno izognili. Svetnica je namreč opozorila tudi, da na drsališču oglašujejo novega ponudnika Ice-world, ki naj bi tudi izposojal drsalke, čeprav ima občina 40 parov lastnih. Prejšnja leta naj bi drsališče tudi čistili preko javnih del, je dodala.

Na občini pojasnjujejo, da je drsališče letos le malce manjše, saj so se izognili fontani sredi trga. To naj bi bilo »strokovno mnenje« podjetja Lucky Luka, najugodnejšega ponudnika, ki se je na razpisu za drsališče potegoval še s tremi drugi kandidati. V njegovo ponudbo je vključena tudi gostinska ponudba, čiščenje ledu in izposoja drsalk, so dodali na občini in pojasnili, da so bile občinske drsalke v pretežni meri letos servisirane prvič, hranijo pa jih v skladišču »za možnost uporabe v prihodnjih letih«.

Od obstoječega drsališča so letos uporabili hladilni agregat, povezavo z njim, glikol ter cevi za povezavo med drsališčem in agregatom. Na novo pa so dodali ogrado drsališča in cevni aluminijasti sistem. Ta naj bi omogočal velike energijske prihranke, dodatnih stroškov pa z namestitvijo niso imeli. Dodali so še, da so bile stare komponente potrebne servisiranja, kar bi pomenilo dodatne stroške. »Finančna sredstva za postavitev drsališča pa so bila potrjena s sprejetjem letnega proračuna,« so zaključili.