Matej Adorjan je končal na 57. mestu., Alan Vidovič na 68., Blaž Ogorelc pa na 75.

Ker so bile včeraj na prizorišču slabe razmere za nastope, so se smučarji na kvalifikacijah pomerili danes, takoj za tem pa je prišla na vrsto osmina finala.

Flisar je v osmini finala nastopil skupaj z Nemcem Andreasom Schaurerjem, Norvežanom Mortenom Ringom Christensenom in Švicarjem Arminom Niedererjem. Slednji je v kvalifikacijah postavil najboljši čas, Nemec je bil 17., Norvežan pa 32.

Ob 14. uri se je tako po 1200 metrov dolgi progi spustila prva četverica, med katerimi je bil tudi Flisar. S startom je opravil dobro in zasedel drugo mesto, takoj za Niedererjem, čez nekaj sekund pa je že pred prvim zavojem mimo njega prišel Christensen.

Flisar je nato poskušal nadoknaditi zaostanek za Norvežanom in se mu proti koncu proge približal na nekaj metrov, a mu smuči niso stekle tako hitro, da bi prišel na drugo mesto. V četrtfinale sta se tako uvrstila Christensen in Niederer, slednji pa je bil na koncu najhitrejši tudi v velikem finalu. Drugo mesto je osvojil Kanadčan Brady Leman, tretji pa je bil Američan Joe Swensson.

Trener Aljoša Planteu je spregovoril o nastopih slovenskih smučarjev: "Filip je kar bolan, tako da mu danes žal ni zneslo. Dal je vse od sebe, zdaj gre pa lahko samo še ležat. Kvalifikacije je še nekako odpeljal, tudi na startu finala je še šlo, za naprej pa ni imel več moči. Ko je prišel v cilj je rekel, da verjetno ne bi mogel odpeljati še ene vožnje. Ostali fantje niso smučali slabo, a jim primanjkuje treninga. Imajo pa še dosti rezerve."

Tekmovalci imajo naslednjo preizkušnjo na sporedu že ta konec tedna. Italijanski Innichen bo v soboto najprej gostil kvalifikacije, dan za tem pa bo na sporedu finale.