Mnogi zvezdniki iz lige NHL so si ob prekinitvi vseh dejavnosti poiskali začasne klube, večinoma v Evropi, kjer vzdržujejo svojo pripravljenost. Med njimi pa ni Crosbyja, ki vztraja v Pittsburghu in redno tudi sodeluje pri pogajanjih o novi kolektivni pogodbi. Toda “Sid the Kid“ si seveda vzame čas tudi za treninge in kakšne lažje tekme, pred dnevi pa se je preizkusil tudi v povsem novi vlogi.

V petek je v enem od športnih centrov v Pittsburghu Crosby priskočil na pomoč svojemu prijatelju in zaigral v njegovi ekipi, ki je nepričakovano ostala brez vratarja. Na srečanju med amaterskima moštvoma hokejistov na rolerjih je tako med vratnicama stal kar zvezdniški napadalec iz lige NHL, svoje delo pa je odlično opravil, saj je njegova ekipa zmagala s 4:0.

Toda Crosby in člani ekipe, za katero je branil, njegovega nastopa niso obešali na veliki zvon, saj nasprotniki in sodniki skoraj povsem do konca tekme niso vedeli, da se pod vratarjevo masko skriva zvezdniški obraz. Le nekaj minut pred zadnjo sireno je Sidneyja prepoznal eden od sodnikov, nekateri od igralcev nasprotnega moštva pa so šele po njegovem odhodu iz dvorane izvedeli, da jim je z ohranitvijo svoje mreže nedotaknjene večer pokvaril morda celo njihov idol.

Crosby je v mladih letih pogosto branil pri hokeju na rolerjih, tako da niti ni presenetljivo, da se je tako dobro odrezal.