"Tako nam je zatrdila. Namerava opraviti le nekaj suhih treningov, na sneg pa naj ne bi šla. Da misli resno, dokazuje tudi dejstvo, da se v ZDA ni vrnil njen serviser," je dejal Rainer Salzgeber, športni direktor Heada, ki štirikratno zmagovalko svetovnega pokala opremlja s smučmi in smučarskimi čevlji.

Izpuščenih 6 tekem v tehničnih disciplin jo bo stalo boja za veliki globus

Nekdanji avstrijski smučar je prepričan, da se Američanka na tekme ne bo vrnila pred 12. januarjem, ko se bo v St. Antonu začel vikend hitrih disciplin, se pravi, da bo izpustila šest tekem v tehničnih disciplinah. S tem se ji bodo močno zmanjšale možnosti, da bi ubranila skupno zmago v svetovnem pokalu, v katerem je trenutno s 414 točkami na četrtem mestu. Pred njo so Tina Maze (799), Nemka Maria Höfl-Riesch (468) in Avstrijka Katrin Zettel (440).

Usoda Bodeja Millerja še neznana

Salzgeber je na prizorišču moške slalomske tekme v Madonni di Campiglio spregovoril nekaj besed tudi o Bodeju Millerju, ki prav tako tekmuje na smučeh Head: "Bode januarja namerava na trening v Evropo. Takrat bo videl, kako in kaj. Če bo s kolenom vse v redu, bo na svetovnem prvenstvu nastopil v hitrih disciplinah. V nasprotnem primeru bo moral sezono izpustiti."