Sheena Monninni je kot miss Pensilvanije prišla na tekmovanje za miss ZDA, vendar izpadla že v uvodnih krogih.

Poraz slabo prenesla

Kljub diplomi iz psihologije pa poraza ni znala dobro prenesti in je trdila, da je tekmovanje za miss ZDA pokvarjena igra z vnaprej znanimi finalistkami. Soudeleženka naj bi ji povedala, da je še pred začetkom izbire videla seznam s petimi imeni deklet, ki so se potem uvrstile v finale.

Za televizijo NBC in na svoji Facebook strani je potem izjavila, da je Miss Universe, ki skrbi tudi za izvedbo tekmovanj za miss ZDA, pokvarjena, nedosledna in v glavnem poceni zadeva.

Zaradi obrekovanja za pet milijonov dolarjev škode

Arbitražni sodnik iz New Yorka Theodore Katz, ki je za te zadeve določen po pogodbi med tekmovalkami in Miss Universe, se je prejšnji teden odločil, da je šlo za hudo obrekovanje, ki je povzročilo kar za pet milijonov dolarjev škode.

Katz je ob tem še pribil, da pri tekmovanju za miss ZDA prevare niso mogoče, ker je menda sistem tako zelo dober, da to onemogoča.

Monninijeva se za zdaj požvižga na Trumpa in njegovega sodnika, saj se arbitraže ni udeležila, ker je ne priznava. To pa je ne bo rešilo pravnih težav, ki so še večje, ker je lagala tudi sama.

Kot razlog za vrnitev krone miss Pensilvanije in odločitev, da se ne gre več, je namreč uvodoma navedla dejstvo, da lahko na tekmovanju sodelujejo tudi transseksualci. S trditvijo o goljufijah je prišla na dan šele kasneje.