"Na mojo veliko žalost si nisem izboril mesta v ekipi, čeravno sem imel priložnost, da prek osebnih pokroviteljev v ekipni proračun prispevam osem milijonov evrov," je dejal 26-letni dirkač iz dežele vzhajajočega sonca in dodal: "V prihodnje nameravam nastopati zgolj v formuli ena, tekmovanja v drugih kategorijah me ne zanimajo."

Grosjean kljub številnim povzročenim nesrečam dobil novo priložnost pri Lotusu

Francoski dirkač Romain Grosjean, ki je pred dnevi zmagal na avtomobilistični prireditvi ''dirka prvakov'' (Raco of Champions), je pri moštvu Lotus dobil priložnost za dirkanje tudi v prihodnjem letu.

Grosjean je v letošnji sezoni nase opozoril predvsem s številnimi nesrečami na stezi, večina od njih pa se je po njegovi krivdi zgodila že v prvih krogih dirk, za kar je mladi Francoz od sotekmovalcev in vodij moštev prejel kar precej kritik, Mark Webber pa ga je denimo označil kar za norca. Toda kritičnega pogleda na njegovo neučakano dirkanje očitno nimajo v Lotusu, zato so mu ponudili podaljšanje pogodbe.

''Romain je velik talent in zato smo zelo zadovoljni, da bo z nami dirkal tudi v prihodnji sezoni. Z dvema tako dobrima voznikoma, kot sta Grosjean in (Kimi) Räikkönen, smo na dobri poti, da zelo dobro sezono 2012 v prihodnjem letu še nadgradimo. Oba dirkača sta letos v prvem skupnem letu dobro sodelovala, zato menim, da lahko v prihodnje od njiju pričakujemo le še boljše rezultate. V letu 2012 smo se dokaj redno uvrščali na zmagovalni oder, s tem trendom pa zagotovo nameravamo nadaljevati tudi v prihodnjem letu,'' je ob podaljšanju sodelovanja z Grosjeanom povedal šef ekipe Lotus Eric Boullier.

Max Chilton dobil sedež v moštvu Marussie

Britanski voznik formule ena Max Chilton bo v sezoni 2013 sedel za volan moštva Marussie. Chilton je od septembra opravljal vlogo rezervnega voznika, po odhodu Francoza Charlesa Pica v Caterham pa je dobil priložnost kot eden od voznikov britanskega moštva, ki pa nastopa z rusko licenco.

"Težko povem z besedami, kako se danes počutim, ko sem izvedel, da bom dirkal za Marussio F1 Team v letu 2013. Zgleda, da bo na koncu fantastično leto zame," je dejal Chilton.

Marussia sicer v svetovnem prvenstvu formule ena še ni osvojila nobene točke. Ob enaindvajsetletniku bo za volanom Marussie še Nemec Timo Glock.