V sindikatu ves čas spremljajo dogajanje v podjetju in so ogorčeni, da Guberac kljub opozorilom še vedno ni izplačal regresa, čeprav je junija obljubil, da bodo zaposleni regres prejeli do začetka novembra.

Guberac informacije o neizplačanem regresu ni ne potrdil ne zanikal, na naša vprašanja pa ni želel odgovarjati, češ da so to interne zadeve, ki jih rešujejo znotraj podjetja in ne v časopisih. A vse kaže, da tudi interna komunikacija v podjetju ni najbolj tekoča. Guberac se namreč po Volfovih besedah ne zmeni za socialni dialog, tako da »se stvari v podjetju odvijajo podobno, kot so se v propadlih gradbenih podjetjih«. »Delodajalec ne dojame, da so podjetje ljudje in da brez zadovoljnih ljudi podjetje ne more biti uspešno,« je dejal sindikalni predstavnik zaposlenih.

Podjetje Grafist je sicer v Kopru znano kot domala hišni občinski gradbinec, v zadnjih letih pa kot po tekočem traku od koprske občine kupuje vse pomembnejše objekte in zemljišča. Po podatkih koprskega urada za nepremičnine je namreč samo v zadnjih treh letih od koprske občine z neposredno pogodbo kupil več objektov in parcel v skupni vrednosti 5,2 milijona evrov. slo