»Izvlekli smo se iz izgubljenega položaja, kar je odlika velikih ekip. Naša srca, želje in izkušnje ter sprememba obrambe v 5-1 in 5+1 so prinesli preobrat in zmago. Celjani so skoraj vso tekmo igrali dobro in pametno, se odlično prilagodili naši igri in imeli boljša vratarja. No, zmagali smo tudi z veliko mero sreče,« je športno priznal Gorenjev trener Branko Tamše, ki je proti pivovarjem dosegel že sedmo zaporedno zmago (šest v domačem prvenstvu in ena v superpokalu). »Priznam, da bi bil na koncu zadovoljen tudi s točko, a smo osvojili kar obe,« je dodal Tamše, ki je proti Celjanom zadnjič klonil pred dobrim letom in pol (13. maja 2011), ko je v Velenju izgubil z 29:30.

Sobotni derbi je v prvem polčasu prinesel devet izenačenj, Celjani (brez Perića, Žurana, Potočnika in Poteka, ki si je poškodoval koleno na torkovem treningu) pa so imeli sredi drugega prvič štiri zadetke prednosti (22:18). Enaka razlika je bila tudi dobrih pet minut pred koncem (27:23), nato pa je sledila dramatična končnica, v kateri je Fahrudin Melić na začetku zadnje minute zadel s sedemmetrovke za 27:27, ob tem pa je bil pri gostih izključen še Borut Mačkovšek.

V zadnjem celjskem napadu sta sodnika piskala sumljivo prebijanje Gašperja Marguča z desnega krila na šestmetrski črti, na klop za kaznovane je moral njegov soigralec Sebastian Skube, Velenjčanom pa je za zadnji napad z dvema igralcema več ostalo še petnajst sekund. Junak je postal levi zunanji igralec Marko Dujmovič, 27-letni igralec s številko 77 (po poklicu gostinski tehnik), ki je sekundo pred koncem z velike razdalje dosegel zmagoviti zadetek za 28:27. Tekma se je razpletla po enakem scenariju kot oktobrska v Zlatorogu, ko je zmagoviti zadetek za Gorenje (25:24) – potem ko so Velenjčani zapravili šest golov prednosti (21:15) – dve sekundi pred zadnjim znakom sirene dosegel Klemen Cehte.

V nasprotju s stanovskim kolegom Tamšetom je bil celjski trener Vladan Matić po sobotnem porazu vidno razočaran. »Zaslužili smo si boljši rezultat, a šport zna biti včasih tudi krut. Jurišali smo proti zmagi, a padli v zadnjih minutah. Kar 55 minut smo igrali zelo dobro, a to ni bilo dovolj niti za točko,« je dejal Matić. Srbski strokovnjak upa, da poraz ne bo pustil prevelikih posledic: »Dvakrat smo z Gorenjem že izgubili na enak način in to vpliva na psiho igralcev. To so težki udarci za moje mlade fante, a upam, da se bodo izvlekli in v sredo dobro odigrali proti Trimu.«