Tekmi v Engelbergu ste komaj čakali. Na koncu ste bili v soboto peti, v nedeljo pa 12. Ste z nastopoma zadovoljni?

Super je bilo. Dosegel sem dve vrhunski uvrstitvi. Tudi skoki so bili izvedeni zelo dobro. Na obeh tekmah en odličen in en soliden. Cilj sem tako izpolnil, saj sem si želel izvesti podobne skoke kot na prejšnjih tekmah. Na koncu koncev sem z izkupičkom iz Engelberga zadovoljen.

Kaj je v Engelbergu za vas tako posebnega, da ste se teh dveh tekem posebej veselili?

Všeč sta mi start in cilj skakalnice, saj je več prostora kot pri drugih. Že lani mi je bilo tu izredno všeč pa tudi okolje v Engelbergu mi je pisano na kožo.

Zdi se, da uvrstitev med prve tri visi v zraku. Kaj bo treba še izboljšati, da se boste veselili zmagovalnih stopničk?

Zagotovo si izredno želim končno stopiti na zmagovalne stopničke. Predvsem mi bosta morala uspeti dva dobra skoka. Če bi združil sobotnega prvega in nedeljskega drugega, potem bi bil zagotovo med tri. Seveda pa bo potrebne tudi nekaj sreče z vetrom, kaj drugega pa ni za dodati ali popraviti.

Postali ste vlečni konj slovenske skakalne reprezentance. Čutite zaradi tega kaj več pritiska?

Ne, zaradi tega se ni nič spremenilo. Več pritiska ni. Normalno se lotim vsake tekme, tako kot v preteklosti. Osredotočen sem samo na svoje skoke, druge stvari pa odmislim. To mi za zdaj uspeva in prinaša dobre rezultate.

Z devetnajstimi leti ste eden najmlajših v svetovnem pokalu. Kako gledajo na vas ostali tekmovalci?

Znotraj ekipe me vsi zelo spodbujajo, z drugimi pa si se niti ne ukvarjam. Menim pa, da so se name in na moje dobre dosežke že navadili.

Na vašo kariero je imel velik vpliv oče Gabrijel, ki je bil vaš prvi trener. Vam pred tekmami še vedno kaj svetuje?

Vedno. Slišiva se pred tekmami in po njih po telefonu ali prek SMS-sporočil. Moj oče je naredil največ zame in mojo skakalno pot, zato gre največja zahvala za moje dobre predstave ravno njemu. Zagotovo pa nasveti očeta še vedno pridejo izredno prav in jih poskušam karseda dobro tudi upoštevati.