V rednem delu je bolje kazalo Norvežankam, a so Črnogorke ob podpori s tribun uspele izvleči podaljšek (24:24). V prvem so imele Črnogorke nato že tri gole prednosti, a so jih v zaključku zapravile (28:28) in sledil je še drugi podaljšek, kjer pa so se vendarle uspele Norvežankam maščevati za poraz v finalu olimpijskega turnirja v Londonu.

V črnogorski reprezentanci sta bili strelsko najbolj učinkoviti Milena Knežević z desetimi in Katarina Bulatović z osmimi goli, izkazala pa se je tudi vratarka Sonja Barjaktarović s 17 obrambami. V norveški izbrani vrsti je Ida Alstad prispevala enajst zadetkov, vratarka Katrine Lunde Haraldsen pa je zaustavila 17 strelov.

Madžarke razžalostile gostitelje

Popoldan so na tekmi za tretje mesto Madžarke razžalostile gostitelje, ko so z 41:38 po podaljšku premagale Srbkinje.

Madžarska je po sedmih letih osvojila prvo kolajno na velikem tekmovanju. V malem finalu letošnjega evropskega prvenstva v Srbiji je na kolena spravila domačo reprezentanco, ki je navkljub velikim pričakovanjem ostala brez želenega odličja.

Madžarska se je po svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2005 znova povzpela na stopničke, na evropskih prvenstvih pa je to zanjo četrta kolajna: v Romuniji leta 2000 je osvojila odličje zlatega, na Nizozemskem leta 1998, na Madžarskem leta 2004 in v Srbiji leta 2012 pa bronastega leska.

Naše vzhodne sosede so že v končnici rednega dela zapravile priložnost za končno zmagoslavje, a so prednost dveh zadetkov z neodgovorno igro zapravile in tekmicam omogočile, da so izsilile podaljšek. V 10-minutnem podaljšku so vendarle zaigrale zrelo in odgovorno ter gostiteljicam, ki bodo čez slabo leto dni gostile tudi svetovno prvenstvo, prizadejale boleč poraz.

V madžarski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Viktoria Redei-Soos z devetimi goli, v srbski pa so Andrea Lekić, Svetlana Ognjenović in Biljana Filipović dosegle po sedem zadetkov.