Z današnjo žensko tekmo s skupinskim startom najboljših 30 tekmovalk se je svetovni pokal na Pokljuki zaključil, naslednjič bodo lovci na smučeh v akciji prvi teden januarja, ko jih čaka tekma v Oberhofu.

Dan je bil nadvse uspešen tudi za slovensko ekipo. Jakov Fak je v moški konkurenci zaostal le za Nemcem Andreasom Birnbacherjem, Gregorinova pa se je povzpela na šesto mesto.

Gregorinova je današnjo tekmo začela brezhibno. V prvem streljanju je pokrila vseh pet tarč in napredovala na deveto mesto. Nato pa se je nad strelišče na Rudnem polju spustila megla in vsem tekmovalkam prekrižala načrte. Ena za drugo so se vrtele v kazenskem krogu, tudi večina favoritinj je morala večkrat opraviti z dodatnimi 150 metrov, številne tekmovalke pa so zgrešile celo po vseh pet strelov.

Gregorinova je zaradi napak tekmic še naprej pridobivala in to kljub dejstvu, da je na drugem streljanju zgrešila trikrat. Vendar se ni predala. "Vedela sem, da bodo zaradi slabe vidljivosti tudi ostale delale napake. Zaradi tega nisem obupala, ko mi ni šlo in sem vztrajala. Za nami je sicer spet ena težka tekma kot že prejšnja dva dneva. Res nismo imeli sreče z vremenskimi pogoji. Trije zgrešeni streli so me za kratek trenutek pomaknili v zlato sredino, nato sem se zbrala in tista ničla na koncu me je popeljala do šestega mesta," je dejala Gregorinova.

Slednja v svetovnem pokalu še ni opazila tako spremenljivih vremenskih pogojev, kot jim je bila Pokljuka priča zadnjih štirih dneh. "Nisem še videla takšnih vremenskih sprememb, imeli smo vse, od sonca, snega, preko dežja do megle." Danes je po slabšem sprinterskem nastopu na petkovem sprintu dosegla drugo najboljšo uvrstitev v tej sezoni. "Sprint je bil zame preveč nervozen, nisem se znašla, to je botrovalo slabemu rezultatu. Po sprintu je bilo spet vse normalno, sproščeno, stopnjevala sem tempo. Šla sem iz tekme v tekmo, škoda da ni bila tukaj še ena tekma, da bi še enkrat prepolovila uvrstitev," je še dejala Gregorinova.

Z njenim nastopom je bil zadovoljen tudi trener Uroš Velepec. "Teji bi čestital, ni se vdala, tudi ob treh zgrešenih strelih leže. Tekla je odlično, imela res dobre smuči, s šestim mestom moramo biti zadovoljni," je dejal Velepec. Ocenil je nastope tudi drugih slovenskih reprezentantov: "Klemen (Bauer op.p.) ni nič slabši od Jakova. Edino na strelišču ne uspe sestaviti dobrega strelskega nastopa. Janez Marič je bil v smučini po bolezni, veseli smo, da je nastopil, tudi Peter Dokl je bil v skladu s pričakovanji. Pri Andreji (Mali op.p.) bi izpostavil nekoliko počasnejše streljanje, ampak splošno gledano smo z nastopi tukaj na Pokljuki zelo zadovoljni."

Pokljuka bo svetovni pokal gostila tudi v sezoni 2013/14, najverjetneje meseca marca. Zdaj pa se svetovni pokal 2. januarja seli v nemški Oberhof.