Klemen, trener Uroš Velepec je dejal, da ste v četrtek verjetno doživeli že 101. razočaranje, potem ko ste kot eden najhitrejših v smučini boljši dosežek znova zapravili v kazenskem krogu. Ste bili prehitri v smučini pred zadnjim streljanjem?

Ne vem, če je interpretacija prava. Nisem bil tako razočaran. To ni bil Hochfilzen. Tudi hiter tek pred streljanjem ni bil kriv. Tekel sem za Rusom Makovejevim v zavetrju in toliko pridobil, da je bil to celo moj najlažji del tekme. Verjetno pa sem potem pretiraval s hitrostjo streljanja in naredil napake pri proženju. Nisem se ustrašil, čeprav je taka množica navijala zame.

Na zasledovanju začenjate tik za kraljem Bjoerndalnom, z majhnimi zaostanki za deseterico. V igri ste tudi za najuspešnejšo »peterico« srečnežev za nedeljski F1.

Za dober kazenski krog časovne razlike je. Razmere bodo zelo zahtevne. Veliko se bo premešalo, tudi navzgor, a z nujnimi ničlami leže za začetek. Da bi zdaj razmišljal, kako priti med trideseterico za nedeljo, pa ne gre. Vse bo odvisno od zasledovanja. Vzpodbudo mi daje predvsem stabilna tekaška forma. Imam občutek, da bi lahko letel vsak dan znova.

Kako gledate na dosežke reprezentančnega kolega Faka?

To, kar dela Jaka, je noro. Vedel sem, da bo tako. Mi moramo le slediti temu. Lepo je v ekipi imeti takega šampiona. Sicer smo si karakterno zelo različni, a določene stvari se lahko učimo. Občudujem ga, predvsem njegove strelske nastope in hladnokrvnost v odločilnih trenutkih.