Ali ni sporno, da je na seznamu Primož Prošt, ki je bil vpleten v stavniško afero v Montpellierju.

Prošt je bil v zadnjih letih stalni član reprezentance, a že tri mesece in pol ne brani. Naredil je napako in zanjo že plačuje, a to ne pomeni, da moramo pozabiti nanj in mu obrniti hrbet. Moramo ga rehabilitirati, da si čim prej najde klub. Korektno in človeško se mi je zdelo, da ga uvrstim na širši seznam.

Na vašem seznamu so štirje vratarji. Ali to pomeni, da Prošt ni konkurent Škofu, Skoku in Lesjaku?

Prošt je edini, za katerega lahko zanesljivo trdim, da ne bo šel na SP. Preostali trije vratarji se bodo potegovali za dve vozovnici za Španijo. Tudi če bi se kateri izmed njih poškodoval, Prošt ni v igri za SP. Ostal bo doma, ker ne brani in ni v tekmovalnem ritmu.

Tudi Vid Kavtičnik, ki se je šele pred dvema tednoma po dobrih osmih mesecih od poškodbe križnih kolenskih vezi vrnil na igrišče, je med vašimi 23 izbranci.

Ko sva se pogovarjala, je izrazil željo, da po tem, ko je izpustil letošnje EP v Srbiji, spet obleče reprezentančni dres. Če se ne bi poškodoval sredi marca, bi igral že na junijskih kvalifikacijskih tekmah za SP v Španiji proti Portugalski. Želim, da pride in spet začuti reprezentanco ter se nauči sistema igre. Ni me strah, da ga ne bi osvojil, saj gre za vrhunsko šolanega igralca. A po drugi strani v reprezentanci obstajajo določena pravila, ki se jih je treba držati. Sočasno razmišljam o tem, kako bi lahko igralca po osmih mesecih ustrezno obremenil na napornih pripravah in tekmah, da to ne bi škodovalo njegovemu zdravju. Zato Vid verjetno ne bo šel na SP, ker bi bilo to še prezgodaj. A tako nanj kot Natka računam v marčevskem nadaljevanju kvalifikacij za EP 2014.

Na katerem igralnem položaju bolj vidite Kavtičnika – na desnem krilu ali na položaju desnega zunanjega?

Za začetek naj vam povem anekdoto. Ko je nekdanji selektor hrvaške reprezentance Velimir Kljaić zunanjega igralca Zorana Mikulića postavil na krilo, je slednji prišel do njega in dejal: »Šef, ampak jaz igram beka.« Selektor Kljaić pa mu je hladno odgovoril: »Ti boš igral tudi reklamo, če bom jaz tako rekel.« Kar zadeva Kavtičnika, je zame najpomembneje, da želi znova biti del reprezentance, o njegovem igralnem položaju pa se bomo še imeli čas pogovarjati.

V pripravljalnem obdobju boste odigrali štiri tekme: z Alžirijo v Slovenj Gradcu ter s Črno goro, Tunizijo in gostitelji na turnirju na Danskem. Kako ste zadovoljni s številom tekem in kakovostjo nasprotnikov?

Za Alžirijo smo se odločili, ker igra podobno kot Savdska Arabija, s katero se bomo pomerili v prvem krogu na SP. Igrajo hitro ter z globokima obrambama 4-2 in 3-3. Savdsko Arabijo je kot selektor prevzel Hrvat Nenad Kljaić, ki je že kot trener Zagreba rad posegal po teh globokih obrambah. Na Danskem bomo igrali s tremi močnimi in kakovostnimi reprezentancami, čeprav je bil letošnji turnir z Islandijo, Poljsko in gostitelji močnejši. Štiri pripravljalne tekme so tako po številu kot moči tekmecev povsem primerne.