Danes se je zaradi močnega sneženja na Pokljuko odpravilo nekaj manj gledalcev, približno 1000 ljubiteljev lovcev na smučeh pa je spremljalo zanimivo tekmo, saj je sneg poskrbel za nepredvidljiv razplet. Vodilna v skupnem seštevku, Norvežanka Tora Berger, je prvič v tej sezoni zgrešila stopničke in se morala zadovoljiti s 27. mestom. Belorusinja Darja Domračeva, ki je zmagala na zadnjem sprintu v avstrijskem Hochfilznu, pa zaradi bolezni danes ni nastopila.

V težkih pogojih so se slabše znašle tudi Slovenke. Gregorinova, ki je bila minuli konec tedna dvakrat med najboljšo deseterico, je tokrat slabše streljala leže, morala dvakrat v kazenski krog, s tem pa tudi zapravila možnost za višjo uvrstitev, saj močno sneženje ni dovoljevalo hitrejšega teka.

"Lahko rečem, da je bila današnja tekma zelo zahtevna, proga je bila zelo težka, saj že ves dan sneži. Zato je bila proga počasna, a tudi na tej počasni progi se je treba znajti, jaz se danes nisem. Ne na progi, ne na strelišču. Rezultat je pač tukaj, sprejeti ga moram in iti jutri na tekmo s trezno glavo naprej," je dejala Gregorinova. Za slabši prvi strelski nastop je bila kriva tudi trema: "Če po pravici povem, me je bilo malo strah, en naboj ne vem, kam je šel, drugi pa je bil čisto moja napaka. Tako da lahko rečem, da je bilo mogoče premalo zbranosti, imela sem malo treme, a to ni razlog, da bi morala iti dva naboja mimo."

V soboto bo na zasledovalni tekmi težko nadoknadila današnji zaostanek, znova je napovedano sneženje. "Izhodišče je kakršno je, na vrh se ne morem pomešati, saj so druge tekmovalke prav tako dobro pripravljene. Potrudila se bom, da bi čim boljše opravila na strelišču in da popravim ta bled današnji vtis," je še dejala Gregorinova.

Nastopili sta še dve Slovenki, Andreja Mali je bila z enim kazenskim krogom 47., Lili Drčar, ki je zgrešila šestkrat, pa zadnja, 98. "Kaj vem, težke razmere smo imele na progi in na strelišču. Na strelišču sem se dobro znašla, na progi pa slabo. Začela sem sicer dobro, proga je bila zasnežena, 'borbala' sem, kolikor sem lahko, a takšne so razmere, to moramo sprejeti. Vem, da se lahko jutri izboljšam predvsem z dobrim streljanjem, lahko se držim dobrih tekmovalk, morda v razmerah, ki bodo še težje in upam, da bom prišla med dobitnice točk svetovnega pokala," pa je povedala Malijeva.

V soboto bosta na Pokljuki zasledovalni tekmi, moški bodo tekmovali ob 12.45, ženske pa ob 15. uri. Slovenske barve bodo zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl, Teja Gregorin in Andreja Mali.