Zaradi premočnega vetra so organizatorji tretjega ženskega smuka sezone skrajšali progo. Na njej se je najbolje znašla Lara Gut, ki je v pokalu slavila tretjič v karieri, kar ji je uspelo na isti progi, ki ji je leta 2009 prinesla smukaško srebro na svetovnem prvenstvu. "Nisem pričakovala, da bom do konca ostala na prvem mestu. Bila sem kar malo živčna, ko so bile na progi nekatere tekmice, vendar se je vse izšlo zelo dobro," je bila vesela Gutova. Presenetila je tudi 25-letna Smithova, ki je osvojila prve stopničke v pokalu.

Mazejeva ugnala Höfl-Rieshchevo, Vonnova pa je padla

Tina Maze je v svoji najslabši disciplini prišla blizu deseterice, tekma pa se je razpletla v njeno korist. Nemka Maria Höfl Riesch je bila 15 stotink in mesto za njo, branilka velikega kristalnega globusa Lindsey Vonn iz ZDA pa je padla kmalu po začetku nastopa in končala v zaščitni mrežo. Na srečo se olimpijska smukaška zmagovalka pri tem ni težje poškodovala in je sama odsmučala do cilja. Mazejeva ima po enajsti tekmi v skupnem seštevku 699 točk, Höfl-Riesch 463 in za Črnjanko zaostaja za 236 točk, tretja je Vonnova (414).

Maze: ''Vonnovi se podira svet''

"Ta smuk je poseben. Včasih zgrešiš material, včasih je sonce, potem ga ni, potem dobiš močnejši veter. To vse vpliva na rezultat. Ta smuk je zelo valovit in lažje je peljati, če vidiš valove. Potrebno je vztrajati, čeprav se dan za ekipo ni iztekel najboljše. Tokrat sem bila na treningih hitra na ravninah, ki pa so jo skrajšali v zgornjem delu na tekmi. Lara Gut je bila hitra v zavojih, imela pa je imela tudi dobro startno številko in boljše pogoje, kar je izkoristila. Vonnova je imela težave, ni se počutila dobro in ni bila 'pri stvari'. Mislim, da se ji malo svet podira. Upam, da se bo kmalu našla. Sama sem vesela, da so izpeljali današnji nastop. Imam pa veliko željo dobro tekmovati na superveleslalomu in upam, da mi bo uspelo. Vem, kje smo naredili napake in kaj smo zgrešili. Imela sem tudi srečo, da je Vonnova odstopila, Höfl Riescheva pa je bila za mano. Toda jutri je nov dan," je dejala Mazejeva.

Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je dejal, da je imela Mazejeva zelo hitre smuči. Tudi nastavitve za klasični smuk so bile dobre, žal pa serviser ni pripravil še drugih, krajših smuči, saj so odsekali ravnino, na katero so v ekipi Mazejeve v minulih dneh stavili.

Do točk je prišla tudi Štuhčeva, ki je dejala, da je smučala slabše kot na treningih. Naredila je preveč napak, vsekakor pa je bila s smukaško izkušnjo v celoti zadovoljna, ker se je veliko naučila.