Tina Maze je tako izkušena alpska smučarka, da na vsakem prizorišču najde kaj pozitivnega, kar jo motivira k boljšim dejanjem. V Val d'Iseru je pred skoraj štirimi leti osvojila svojo prvo kolajno na velikem tekmovanju, potem ko je bila druga v veleslalomu. Tedaj je bila po prvi progi šele dvajseta, v druga pa tekmice pustila zadaj za dve sekundi, kar je zadostovalo za drugo mesto. Odtlej je šla njena kariera na velikih tekmovanjih le še navzgor.

Okrog Črnjanke se v svetu svetovnega pokala od začetka sezona dogaja največ. Nihče v svetu karavane alpskega smučanja ni verjel, da lahko Slovenka na začetnih tekmah zasenči sijajno Američanko Lindsey Vonn. Ta je minuli konec tedna po vnovični nedeljski zmagi Tine Maze in njenem debaklu na isti tekmi dejala: »Tina je neverjetna. Ne ukvarjam se z mislijo, kdaj ji bo forma padla, ali kaj podobnega. Dejstvo je, da bom morala v nadaljevanju sezone zmagati na vseh preizkušnjah v hitrih disciplinah, zraven pa me čaka še ogromno dela v tehničnih. To je edini recept, da v tej sezoni lahko vnovič osvojim veliki kristalni globus.«

»V Val d'Iseru se počutim bolje kot prejšnja leta, ko mi na tekmah svetovnega pokala ni šlo najbolje. Včeraj sem dopoldan pred treningom smuka vadila še veleslalom. Kar zadeva veleslaloma, menim, da imam odločilno prednost pred tekmicami v dobrem delu v poletnih mesecih. Dobro obvladujem material, na smučeh se počutim dobro in počutim se zelo stabilno. V superveleslalomu je bila v preteklosti Lindsey skoraj nepremagljiva, zato sem izjemno motivirana, da pokažem tekmicam, da računajo name v boju za najvišja mesta,« je včeraj po treningu smuka sporočila Tina Maze.

Ilka Štuhec v tej sezoni po vseh kalvarijah, ki jih je doživela v zadnjih letih, končno kaže pravi obraz. Redno se uvršča med dobitnice točk, v Val d'Iseru pa je po časih na obeh treningih pokazala, da se lahko uvrsti tudi precej višje.