Flisar je po razburljivem zakljčku finalne vožnje po fotofinišu ugnal Kanadčana Bradyja Lemana, tretji pa je bil Švicar Armin Niederer. Mariborčan je sicer vodil večino proge, na zadnjem skoku pa napravil napako in skoraj zapravil zmago.

Flisar je moral za nastop v finalu tudi nekoliko trepetati, saj je v polfinalu nehote povzročil padec Norvežana Juella, vodstvo norveške ekipe pa je zato vložilo protest. Po preučitvi posnetka sodniki Flisarja niso diskvalificirali.

"Proga mi je bila od samega začetka zelo všeč, zato sem se je lotil zelo samozavestno in prepričan sem bil, da bom dosegel dober rezultat. Na tekmo nisem šel toliko z jezo, ampak s samozavestjo, saj vem, kaj znam in koliko sem sposoben narediti," je po zmagi dejal Flisar.

Trener Aljoša Planteu je bil z vožnjami varovanca zelo zadovoljen: "Starti niti niso bili tako slabi, taktika je bila zgolj taka, da pride v ravninski del s hitrostjo. Vse vožnje je odpeljal tako, da se je uvrstil naprej, se pravi, da je malo varčeval z energijo. V zadnji rundi pa je šel 'na polno', tako kot zna in to je bilo dovolj za zmago."

Karavana smučarjev v krosu se bo zdaj preselila v Evropo, kjer bodo že v torek, 18. decembra, na sporedu kvalifikacije v francoskem Val Thorensu.