Kolajna 24-letnega Korošca je bila majhno presenečenje, saj je visokorasli slovenski reprezentant po olimpijskih igrah imel kar dva meseca odmora, kljub temu pa je v Carigradu požel sadove poletnega dela in se prebil do srebra. Po prihodu v cilj se je za odličje najprej zahvalil trenerju Matiji Medvešku: "Zdi se mi, da me je najbolj prepričal v boj za medaljo. Sam nisem bil prepričan, da lahko plavam tako dobro, ne vem, kako mi je uspelo, a Matija me je prepričal, da nimam česa izgubiti. Zmenila sva se, da grem na polno, nisem se obremenjeval z medaljo in plaval sem povsem sproščeno. To, da sem hiter, sem vedel, a zdržal sem in res sem presrečen. Upam, da bo šlo tako naprej," je o medalji razmišljal zdaj že serijski dobitnik odličij v slovenski vrsti.

Najbolj vprašljiv je bil skok in uvodni podvodni zavesljaj, s katerim je imel Dugonjić težave v zadnjih tednih. Tokrat mu je ta element vsaj delno uspel in na polovici je bilo jasno, da se bo slovenski reprezentant, ki ga je za seboj potegnil Brazilec Felipe Lima na sosednji progi, boril za odličje. V končnici tekme to ni bilo vprašljivo, vprašanje je bilo le, ali lahko Dugonjić prehiti tudi vodilnega Italijana Scozzolija, saj so se tekmeci borili le še za bron. Drugi najboljši izid v karieri, 57,32, je pomenil srebro in 11. medaljo Slovenije na SP v 25-metrskih bazenih.

"S progo sem imel srečo. Tekmeci me niso opazili, jaz pa sem imel ob sebi Brazilca, ki je bil hiter, a ni zdržal do konca," je še povedal Dugonjić, ki je priznal, da je požel sadove trdega dela za olimpijske igre: "Cela baza je bila od tam, saj sem imel dolg premor. Zdaj se že veselim treniranja za veliki bazen in komaj čakam, da bom začel trenirati za poletno sezono."

Na svetovnem prvenstvu Dugonjića čaka še nastop na 50 prsno, kjer prav tako sodi v ožji krog favoritov. "Zdaj bo veliko lažje. Na 50 vem, da sem še veliko boljši, a eno medaljo že imam in lahko bom še bolj sproščen. Zdaj imam en dan počitka in na 50 bo po medalji veliko lažje. Seveda pa je sprint igra stotink, a če mi tam uspe skok, lahko tudi tam presenetim," je še povedal plavalec, ki je v letu dni na evropskih in svetovnih prvenstvih osvojil kar šest medalj.

Blamaža turških organizatorjev

Dugonjića čaka še ena pomembna naloga v boju za medalje, saj so mu prireditelji na podelitvi tokrat izobesili slovaško zastavo, sledil bo sicer uraden slovenski protest, ki pa se običajno konča le s hitrim opravičilom. Sicer pa to ni bila prva napaka turških organizatorjev in vse bolj jasno je, da so prvenstvo dobili predvsem zaradi denarja, saj organizacijsko zaostajajo za pričakovanji svetovnega prvenstva.