"Želimo si belgijski Noliko, vsi drugi so kakovostnejši tekmeci. A kogar koli dobimo, se ne bomo predali. ACH Volley je v preteklosti že premagoval velike ekipe, zakaj ne bi tudi tokrat," je že pred žrebom dejal trener slovenskih prvakov Luka Slabe.

Na koncu je njegova ekipa dobila Cuneo, ki vsaj po imenih ni tako močan kot Macerata, a kaj dosti za njo gotovo ne zaostaja. "Ne morem biti nezadovoljen, saj kaj boljšega nismo mogli dobiti. V tem razigravanju so namreč le top ekipe na svetu. Cuneo je boljša opcija kot Novosibirsk, Kazan, Belchatow in še kdo. To so dolge, naporne poti, potuješ v mraz, v temo, Cuneo je, kar se tiče tega, mnogo bolj prijazen. Vsekakor pa gre za izredno kakovostno ekipo. Gre za nekoliko bolj izkušeno ekipo, kot je Macerata, ki igra tudi z nekoliko drugačnim sistemom. Je manj hitra, poletna, a zato nič manj neugodna, kajti posebnih slabosti ali pomanjkljivosti nima. Vsekakor je vrhunska ekipa, ki bo ponudila nov odbojkarski praznik. Upam, da bodo Stožice polne, kar bi nam veliko pomenilo," z žrebom ni bil nezadovoljen ljubljanski strateg.

Slabe je že napovedal, da bo v naslednjih 14 dni poizkušal spočiti fante in spustiti formo: "Načrtovali bomo padec forme, da se bomo lahko pozneje spet vzpenjali. Več kot mesec, mesec in pol forme ne moreš držati, telo tega ne zdrži. Če hočemo dobro nastopiti v nadaljevanju sezone, moramo pač tvegati. Upam, da nas to ne bo stalo pokalnega naslova. Neuspeha v pokalu si ne bi smeli privoščiti."

Cuneo je sicer v predtekmovanju igral v skupini G, v kateri je z maksimalnim izkupičkom zasedel prvo mesto. Po dvakrat je premagal poljsko Resovio Rzezsov, romunski Zalau in francoski Arago de Sete. V svojih vrstah ima kar nekaj zvezdnikov, največja sta nekdanji organizator igre srbske reprezentance Nikola Grbić in italijanski reprezentant Luigi Mastrangelo. Njegova prednost je tudi, da bo morebitni zlati niz igral v domači dvorani.

Pari playoffa (za uvrstitev med najboljših 7):

Berlin Recycling Volleys (Nem) - Zenit Kazan (Rus)

Dinamo Moskva (Rus) - Trentino Diatec (Ita)

Zaksa Kedzierzyn Kozle (Pol) - Noliko Maaseik (Bel)

Arkaš Izmir (Tur) - Skra Belchatow (Pol)

Asseco Resovia Rzeszow (Pol) - Lube Banca Macerata (Ita)

ACH Volley (Slo) - Bre Banca Lannutti Cuneo (Ita)