Trener ACH Volleyja Luka Slabe je v prvo postavo uvrstil pričakovano zasedbo. Blokerja sta bila Srba Borislav Petrović in Milan Rašić, sprejemalca Uroš Kovačević (še en Srb) in Andrej Flajs, korektor Alen Šket, podajalec Gregor Ropret in libero Daniel Lewis, ki ga je menjaval Aleš Fabjan. Eden je namreč boljši pri sprejemu servisa, drugi pa v igri.

Pri Unterhachingu so bili precej nezadovoljni, ker je ACH prejšnji teden ugnal Macerato, ki v Ljubljano ni prišla s popolno postavo. Nemci so izpostavljali dvojno moralo italijanskega prvaka, ki je proti njim igral na vso moč in nanizal dve lahki zmagi, proti slovenskemu klubu pa je v razredčeni zasedbi gladko izgubil. Slabe si pritožb Unterhachinga ni jemal k srcu, ampak jih je skušal izrabiti v lastno korist, da je svoje fante še bolj sprostil. Na zadnjih treningih in sestankih je namreč vseskozi poudarjal, da mora ACH izkoristiti nemško nervozo.

Bolje so sicer začeli Nemci, ki so hitro povedli z 2:0 in 3:1, a hitro je odgovoril slovenski prvak, ki je odšel s prednostjo na prvi tehnični premor. Ko je ACH povedel z 10:7, je kazalo na lažje delo v prvem nizu, kot se je izkazalo kasneje. Unterhaching je ponovno prevzel pobudo in izkoristil malce slabši slovenski začetni udarec in sprejem. Nemci so bili dominantni predvsem na bloku, s katerim so ustavljali projektile Alena Šketa, ter povedli z 22:19. ACH je bil že skoraj v izgubljenem položaju, iz katerega pa ga je rešil Uroš Kovačević, ki je z dobrim servisom prinesel izenačenje na 22:22. Unterhaching je nato še enkrat ušel in imel pet zaključnih žog, ki pa jih ni znal izkoristiti. Sledil je napet boj v igri na razliko. Ključno točko je z dobrim servisom prinesel podajalec Ropret (30:28). Vsa zasedba ACH Volleyja je skočila v zrak, saj se je zavedala, da je opravila velik del posla.

Kako pomembno je bilo začetno vodstvo, je pokazal naslednji niz. Unterhaching se je znašel še pod večjim pritiskom, ACH pa je zaigral še bolj odločno. Takoj je prevzel pobudo in Nemcem le dvakrat prepustil prednost, pa še to na začetku niza. Vse je bilo odločeno, ko so Slovenci povedli z 20:15. Prednost so znali zadržati do konca in povedli z 2:0 v nizih. Drugo mesto v skupini D je bilo s tem zagotovljeno, napredovanje pa še ne.

V tretjem nizu je odbojkarjem ACH Volleyja padla koncentracija, kot da so se zadovoljili z doseženim. Unterhaching je vodil skozi ves niz, najvišja njegova prednost je bila celo 19:9. Trener Luka Slabe je nemški nalet skušal ustaviti z menjavami, saj sta na igrišče prišla novi podajalec Carlos Moreno in korektor Mory Sidibe. Predvsem Francoz je hitro ujel ritem, kar je bil dober kapital za nadaljevanje tekme.

Črni trenutki so se za ACH končali, saj je v četrtem nizu ponovno ujel ritem iz začetka tekme. Igra je postala ponovno raznolika, dobro je deloval tudi sprejem. Po rahli slovenski prednosti so se sicer Nemci ponovno približali in imeli v zaključku celo nekaj zaključnih žog za izenačenje na 2:2. Zaplet je z dobrim servisom rešil kapetan Andrej Flajs, odločilno točko pa je z blokom prispeval podajalec Moreno. ACH Volley se je tako po lanskem neuspehu ponovno uvrstil v izločilne boje lige prvakov.