Že podnaslov »Ob uživanju v hrani si krepite moškost in plodnost, ohranjajte vitkost in preprečite najpogostejše moške bolezni in težave« pove, da je knjiga usmerjena v ohranjanje in vzpostavljanje zdravja moških skozi način prehranjevanja, pri čemer jasno poudarja, da se pravilna prehrana za moške razlikuje od hrane za ženske. Dr. Lejla Kažinić Kreho, priznana hrvaška strokovnjakinja za prehrano in članica Britanskega nutricionističnega združenja, v knjigi, podobno kot je storila v knjigi o prehrani za ženske, moškega popelje skozi vsa njegova življenjska obdobja; od najstniških do njegovih zrelih let. Posveča se prehrani mladostnika in opozarja na znamenja, ki kažejo na nezdrav način prehranjevanja, denimo na prenajedanje (ki je prav tako neredek in resen sodobni pojav kot anoreksija ali bulimija pri mladoletnicah in ki se mu namenja premalo pozornosti), predlaga ustrezno prehrano za aktivnega športnika ali rekreativca in optimalne jedilnike ter slastne (energijske) napitke za zdravljenje najpogostejših stanj oziroma bolezni, ki pestijo sodobne moške (sladkorna bolezen, crohnova bolezen, artritis, stres, preutrujenost, težave s spolnostjo, izpadanje las, mozoljavost idr.). Pri tem ne pozablja, da si želi tudi moški lep in zdrav videz ter idealno težo in da je pomemben del njegovega življenja tudi spolnost. Sodobni čas namreč z vsemi temi zahtevami ne hodi z roko v roki.

Četudi so skozi posamezna poglavja knjige navajani izbrani recepti – ki so razen bogatih hranilnih vrednosti in vsebujočih živil, ki se dobijo pri nas, prav tako dovolj preprosti, da po njih posežejo tudi v kuhinji manj vešči in pregovorno prezaposleni moški – je v tem smislu še posebno bogato zadnje poglavje Mala kuharica z dvajsetimi vrhunskimi živili za moške. Ker si vrhunske gastronomije in vede o prehrani ne moremo zamisliti ene brez druge, jih je pripravil svetovno znani kuharski mojster Jeffrey G. Vella. Knjiga je nesporen dokaz, da je lahko hrana užitek in zdravilo obenem. vo