Dejstvo, da tožilstvo trmasto vztraja pri priporu Mažgona, je nenavadno že zato, ker je bil od junija 1997 do oktobra 2008 pripadnik uniformirane policije. Ta javna služba pa se mu je priskutila zaradi njegovih pacifističnih prepričanj in ker je upal, da mu bo uspelo kot glasbeniku in kantavtorju.

Mažgonu se je prejšnji teden uspelo izogniti priporu na podlagi videoposnetka, ki ga je posnel njegov bratranec Gregor Bratina, s katerim je bil kar tri dni pridržan na policiji in na sodišču. V primeru Bratine je bil ta posnetek dovolj prepričljiv dokaz nedolžnosti in tožilstvo zato ni vztrajalo pri odreditvi pripora zanj. V Mažgonovem primeru pa je preiskovalni sodnik zaznal subjektivno nevarnost, da bi Jerry utegnil v petek zagrešiti novo kaznivo dejanje. Mažgon vztraja pri zatrjevanju, da med demonstracijami ni storil nič nasilnega in da mu niti na misel ni prišlo, da bi napadel svoje bivše sodelavce. Vendar mu sodnik Danilo Obersnel ni verjel.

Velja še omeniti, da bo mariborsko okrožno sodišče nadaljevalo sodno procesiranje vseh 28 kazensko ovadenih protestnikov. Preiskovalni sodnik je že sprožil sodno preiskavo zoper tistih 16 osumljencev, ki so kazensko ovadeni zaradi napada na uradno osebo, ki je opravljala naloge varnosti. Zoper dvanajsterico osumljencev, ki so ovadeni, ker naj bi sodelovali v skupini, ki je skušala preprečiti uradni osebi uradno dejanje, pa je tožilstvo vložilo neposredni obtožni predlog. Obravnavalo jih bo okrajno sodišče v Mariboru.